Tânăra rănită în explozia de la Sighetu Marmaţiei a fost externată

Una din cele şapte tinere rănite în prima explozie de la Sighetu Marmaţiei a fost externată, joi, de la Spitalul Floreasca din Capitală, ea rămânând sub supraveghere între opt şi zece luni, a declarat, joi, şeful Clinicii de chirurgie plastică şi reconstrucţie, profesorul Ioan Lascăr.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 13:31
Tânăra rănită în explozia de la Sighetu Marmaţiei a fost externată

Tânăra a fost externată joi, în jurul orei 12.00, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost adusă după prima explozie care a avut loc într-un club din Sighetu Marmaţiei, în noaptea de 18 spre 19 februarie, şi în care au mai fost rănite alte şase tinere, acestea fiind internate la Spitalul de Arşi din Capitală, potrivit Mediafax.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca mai sunt internaţi doi poliţişti şi patronul firmei de gaze din Sighetu Marmaţiei, răniţi în cea de-a doua explozie. Unul dintre poliţişti, care are arsuri pe mai mult de 70 la sută din suprafaţa corpului, este în continuare în secţia de Terapie Intensivă. Celălalt poliţist şi patronul firmei de gaze din Sighetu Marmaţiei sunt internaţi în saloane.

De asemenea, la Spitalul de Arşi din Capitală sunt cele şase tinere rănite în urma primei explozii şi alţi cinci pacienţi aduşi după cea de-a doua explozie, respectiv doi pompieri, doi angajaţi ai societăţii de gaze şi notarul care avea biroul deasupra localului unde a avut loc explozia din noaptea de 18 spre 19 februarie.

Starea bărbatului cu arsuri pe 90% din corp este în continuare gravă, declarat, joi, medicul Călin Ciontu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Ceilalţi zece răniţi de la Sighetu Marmaţiei internaţi la Spitalul de Arşi sunt în stare bună, iar două din cele şase tinere vor fi externate vineri, a precizat medicul Ciontu.

În noaptea de 18 spre 19 februarie, la ora 0.56, într-o discotecă din Sighet aflată la subsolul unei clădiri a avut loc o explozie în care au fost rănite şapte fete. După 14 ore, în momentul în care se făceau cercetări privind explozia, o a doua deflagraţie s-a produs, fiind răniţi poliţişti, pompieri şi un notar care avea biroul deasupra discotecii.

În cele două explozii au fost rănite 21 de persoane, din care 17 au fost spitalizate, 15 fiind aduse cu un avion militar la Bucureşti.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a anunţat, în 23 februarie, că s-a început urmărirea penală împotriva firmei care administrează reţeaua de gaze din Sighetu Marmaţiei, pentru vătămare corporală şi distrugere calificată, dispunându-se totodată identificarea tuturor bunurilor persoanei juridice, pentru instituirea măsurilor asiguratorii.

Kovesi a precizat că au fost audiaţi majoritatea martorilor la exploziile de la Sighetu Marmaţiei, urmând ca, în funcţie de starea de sănătate a victimelor, să fie audiate şi acestea.

Procurorul general a explicat că ancheta a fost preluată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme pentru ca urmărirea penală să se desfăşoare ritmic, având în vedere că sediul firmei de gaze este în Bucureşti, iar victimele sunt internate în spitale din Capitală.