Prima victorie a protestatarilor din Brazilia. Autorităţile reduc tarifele la transportul în comun

Autorităţile din Sao Paulo şi Rio de Janeiro au decis reducerea tarifelor la transportul în comun. Dacă în Sao Paulo reducerile se aplică pentru toate mijloacele, la Rio scăderea de preţ vizează doar autobuzele.

RomaniaTV.net
20 iun. 2013, 06:33
Prima victorie a protestatarilor din Brazilia. Autorităţile reduc tarifele la transportul în comun

În ciuda acestor reduceri protestele au continuat în 18 oraşe din Brazilia. În capitala braziliană tinerii au cerut ca transportul public să fie gratuit şi să funcţioneze non-stop.

Citeşte şi: Primul oraş din România cu transport public în comun gratuit

Cele aproximativ două mii de participanţi la protest au mărşăluit pe străzile din Brasilia. Pentru prima dată de la declanşarea mişcării sociale protestele nu au luat o turnură violentă.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre mişcarea de protest organizată la Rio de Janeiro unde sute de tineri au încercat să incendieze un autobuz şi au comis acte de vandalism contra mai multor edificii. Ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie au avut loc şi la stadionul unde se juca partida dintre reprezentativele Spaniei şi Tahiti.

Brazilia se confruntă cu mişcări sociale fără precedent în ultimii 20 de ani, cu manifestaţii zilnice ale tinerilor de pe întreg cuprinsul ţării ce degenerează frecvent în violenţe.

Acestea au debutat în urmă cu zece zile, la Sao Paolo, împotriva majorării tarifelor la transportul în comun, iar criticile s-au extins, în plină desfăşurare a Cupei Confederaţiilor la fotbal (15-30 iunie), la situaţia dezastruoasă a serviciilor publice de bază din ţară, acuzând sumele imense cheltuite cu pregătirile pentru Mondialul de fotbal ediţia 2014.