Prima victorie a unui român în UFC. Este cel mai mare succes al nostru în MMA-ul modern

Pentru prima dată în istorie, un român a câștigat o luptă în UFC. Nicolae Negumereanu are 26 ani și a reușit să îl învingă pe americanul Aleksa Camur în trei runde.

21 iun. 2021, 16:29
Prima victorie a unui român în UFC. Este cel mai mare succes al nostru în MMA-ul modern

„Este cea mai mare victorie românească în MMA-ul modern. Din păcate, în România nu se investesc mulți bani în MMA, deși sunt iubitori ai artelor marțiale mixte. Sper ca această victorie din UFC să fie ca o gură de aer pentru MMA-ul românesc, să apară gale noi, să apară mai multe gale, pentru că sunt foarte puține și foarte rare”, a declarat antrenorul de MMA, Ciprian Cărăușu.

Nicolae Negumereanu e născut în Brașov, are 26 de ani și e legitimat la Dinamo Brașov. A intrat în circuitul profesionist MMA în 2016 și are nouă victorii, dintre care șase prin KO, și o singură înfrângere. În 2019, la debutul în UFC, a pierdut în fața lui Saparbek Safarov.

Citeşte şi A visat că era luptător MMA și a încercat să-și stranguleze iubita în somn. Cum s-a apărat în fața instanței

Nick Negumereanu a scris istorie în această dimineață, obținând prima victorie românească din istoria UFC. Acesta a câștigat la decizie meciul cu Aleksa Camur. În colțul său la meciul din Las Vegas s-a aflat antrenorul Ninel Ianculescu, colegul nostru supervizor oficial în cadrul galelor Dynamite Fighting Show. O muncă titanică pe care doar ei o știu a adus un astfel de rezultat. Bravo, Nick! Bravo, Ninel! Suntem mândri de voi! Hai, România!” se arată pe pagina de facebook Dynamite Fighting Show, promoția lui Cătălin Moroșanu.

În trecut, Cristina Stanciu și Diana Belbiță au luptat în UFC, de câte două ori, dar ambele au pierdut.

Citeşte şi Drama URIAŞĂ trăită la 14 ani de o celebră luptătoare din UFC. Paige VanZant: „Am vrut să mă sinucid!”