Prima vizită la Bruxelles a lui Mihai Răzvan Ungureanu în calitate de premier al României

Premierul Mihai Răzvan Ungreanu se află joi la Bruxelles, în prima sa vizită în calitate de şef la Guvernului român. El va avea întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 06:53
Prima vizită la Bruxelles a lui Mihai Răzvan Ungureanu în calitate de premier al României

Înainte de plecare, premierul a afirmat că va cere un summit European extraordinar pe tema aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen.

El a criticat Olanda pentru opoziţia sa faţă de intrarea României în Schengen – opoziţie care derivă dintr-o guvernare fragilă. Ungureanu spune că extrema dreaptă de la Haga ţine Guvernul ostatic şi dictează politicile în unele domenii foarte importante.Acest fapt duce la promovarea unor idei xenofobe şi anti-europene – care trebuie discutate şi combătute.

Întâlnirea prevăzută cu premierul belgian, Elio Di Rupo, a fost anulată la cererea părţii belgien, din cauza accidentului grav petrecut în Elveţia, în care au murit 22 de copii belgieni. El a decretat miercuri o zi de doliu naţional şi s-a deplasat în cursul serii în ţara vecină.

Mihai-Răzvan Ungureanu este însoţit la Bruxelles de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi de ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.