Prima zi de şcoală 2021. Ce se întâmplă cu elevii care refuză să poarte masca. Avertismentul lui Sorin Cîmpeanu

Prima zi de școală va fi una de școală online pentru elevii din 27 de unități de învățământ din toată țara, potrivit anunțului făcut de Ministrul de Interne la conferința cu prefecții de duminică. restricţii sunt pentru toţi elevii şi profesorii.

13 sept. 2021, 09:42
Prima zi de şcoală 2021. Ce se întâmplă cu elevii care refuză să poarte masca. Avertismentul lui Sorin Cîmpeanu

Prima zi de şcoală 2021.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că din centralizarea realizată la nivelul ministerului există asigurat pentru unităţile de învăţământ un stoc de 30 de milioane de măşti de protecţie, precizând că de respectarea regulii privind portul măştii sunt responsabili directorul şcolii şi persoana desemnată pentru asigurarea protecţiei sanitare.

„Din centralizarea pe care am făcut-o la nivelul Ministerului Educaţiei, la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene, în total există un stoc de peste 30 de milioane de măşti. Este un stoc mai mult decât suficient pentru a fi pus la dispoziţia acelor elevi şi cadre didactice care vor avea nevoie, din diverse motive, de măşti pe care să le obţină din şcoală”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Prima zi de şcoală 2021. Ministrul a precizat că măştile au fost distribuite în şcoli. „În ultima perioadă, în fiecare zi, au fost acţiuni mixte, Inspectorat Şcolar Judeţean, Direcţie de Sănătate Publică, Prefectură, autoritate locală, tocmai pentru verificarea cât mai multor şcoli din România”, a adăugat Cîmpeanu.

Prima zi de şcoală 2021. Reguli stricte pentru nou an şcolar: mască obligatorie, distanţare fizică, fără părinţi în şcoli

Acesta a subliniat că responsabilitatea în privinţa respectării portului măştii în şcoli revine „directorului unităţii de învăţământ”.  „Responsabilitatea poate fi partajată cu persoana desemnată pentru asigurarea protecţiei sanitare. Ministerul Educaţiei a cerut şi are listă, nume şi prenume, date de contact pentru fiecare persoană responsabilă în fiecare şcoală cu protecţia sanitară. Deci, directorul unităţii de învăţământ şi persoana desemnată sunt responsabile pentru acest lucru. Există reglementări legale care prevăd sancţiuni pentru zădărnicirea combaterii pandemiei de COVID-19. Sunt convins că niciunul din colegii noştri care au în sarcină managementul unităţilor de învăţământ, managementul şcolilor nu-şi doreşte să răspundă pentru zădărnicirea combaterii pandemiei de COVID-19. Sunt convins că regulile vor fi respectate în şcoli aşa cum s-a dovedit deja, mai riguros decât în orice alte medii”, a mai spus Cîmpeanu.

Revin restricţiile pe timpul nopţii în România. Cum s-a ajuns, din nou, la această situaţie

Structura anului școlar 2021-2022:

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)

  • Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.
  • Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021.
  • Vacanță de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)

  • Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022.
    • Programul “Școala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare).
  • Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.
  • Vacanța de vară: din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023