Revin restricţiile pe timpul nopţii în România. Cum s-a ajuns, din nou, la această situaţie

Numărul cazurilor de coronavirus a început să crească alarmat în România, odată cu venirea toamnei şi întoarcerea oamenilor la locurile de muncă. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri 2079 cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. În unele localităţi, autorităţile au reintrodus restricţii pe timpul nopţii.

09 sept. 2021, 20:51
Revin restricţiile pe timpul nopţii în România. Cum s-a ajuns, din nou, la această situaţie

Revin restricţiile pe timpul noţii în România. Se întâmplă în două localităţi din Bistriţa-Năsăud, acolo unde rata de infectare a ajuns deja la 4 la mia de locuitori.

Revin restricţiile pe timpul nopţii în România

În localităţile Şieu-Măgheruş şi Nuşeni din judeţul Bistriţa-Năsăud autorităţile au decis se reintroducă restricţii pe timpul nopţii. Acestea intră în vigoare la sfârşitul acestei săptămâni. Restricţiile vor fi valabile în intervalul 20,00 – 5,00.

„Astăzi, pe municipiul Bistriţa avem 2,10 la mia de locuitori. Avem deja câteva comune, Şieu-Măgheruş şi Nuşeni, cu incidenţă peste 4. Acolo deja intrăm cu restricţii speciale, de weekend, deja de vineri, sâmbătă şi duminică. Lucrurile se complică”, a precizat prefectul Stelian Dolha în cadrul unei şedinţe la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu directorii unităţilor de învăţământ.

În cele două comune incidenţa cazurilor de COVID-19 este de 4,21 la mia de locuitori, respectiv 4,28 la mie. De asemenea, în comuna Galaţii Bistriţei rata de infectare a ajuns la 3,2 la mie şi nu mai pot fi organizate nunţi, botezuri sau alte evenimente private.

Citeşte şi Studiu despre infectarea cu Covid-19. Persoanele care au avut virusul au dezvoltat un „sistem imunitar extrauman”

Cine este de vină pentru carantina de noapte

Primarul comunei Şieu-Măgheruş spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza nunţilor, botezurilor şi a şoferilor de TIR care au venit acasă şi erau infectaţi.

„Atmosfera e destul de sumbră, având în vedere restricţiile pe care urmează să le avem, în sensul că lumea abia în momentele acestea începe să conştientizeze într-adevăr cât de mult contează măsurile de prevenţie şi, din păcate, destul de târziu.

Cum am ajuns la 20 de cazuri? În principal, din cauza evenimentelor private, adică nunţi, botezuri, cununii, plus câţiva şoferi de TIR care au venit acasă şi erau infectaţi. Am avut şi un deces dintre cei care au fost bolnavi, o persoană mai vârstnică. A fost îmbolnăvit de fiul lui, şofer pe TIR, care a venit acasă şi i-a îmbolnăvit pe ambii părinţi”, a precizat spus primarul comunei Şieu-Măgheruş, Sorin Mititean.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 2.226 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 39 de persoane au decedat. Sunt raportate 40 de decese anterioare intervalului de referinţă. La ATI sunt internaţi 523 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere. În spital sunt internaţi 99 de copii infectaţi cu noul coronavirus, opt dintre ei fiind la ATI.

Citeşte şi Raed Arafat, apel către toţi românii. „Nu e de glumit cu acest virus. Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru. Poţi masca tot timpul şi te testezi”

În Bucureşti sunt 395 de cazuri noi de COVID-19, în Timiş – 146, în Cluj – 125, în Satu Mare – 114, Maramureş – 108, în Constanţa -100.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.985. Dintre acestea, 523 sunt internate la ATI. Din totalul pacienţilor internaţi, 99 sunt minori, 91 fiind internaţi în secţii şi 8 la ATI.