Prima zi de şcoală cu restricţii doar pe hârtie. Puhoaie de părinţi la poarta şcolilor, îmbrăţişări şi pupături fără mască la liceu

Aproximativ 2.800.000 de elevi şi preşcolari au început, luni, cursurile noului an şcolar. Din cauza pandemiei de coronavirus, şcoala a început anul aceasta în condiţii speciale, unii elevi vor învăţa online, alţii în sistem hibrid, iar alţii la clasă. În ciuda restricţiilor impuse de autorităţi pentru a evita răspândirea COVID-19 în şcoli - părinţii nu au mai avut acces în şcoli, copiii trebuie să păstreze distanţa de cel puţin un metru unul faţă de celălalt, să poarte mască, să se spele şi să se dezinfecteze cât mai des - sute de părinţi s-au bulucit în faţa şcolilor, uitând parcă de virus. Nici la liceu regulile nu au fost respectate. În curtea unităţii, mulţi elevi stateau cu masca sub barbă, de distanţare nu se putea pune problema, iar unii s-au îmbrăţişat şi s-au pupat ca şi când nu am fi în pandemie.

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 09:04

Aglomeratie de nedescris la porţile şcolilor din Capitală. Sute de părinţi şi de elevi s-au înghesuit în prima zi a cursurilor. Organizarea în fata şcolilor a fost dezastruoasă, iar regulile de distanţare socială au fost ignorate in ciuda tuturor avertismentelor autorităţilor.

Sute de părinţi, bunici şi elevi s-au îmbulzit în prima zi de şcoală la intrarea în curtea Şcolii 195 Hamburg din Sectorul 3 al Capitalei. Pentru că anul acesta, din cauza pandemiei părinţii nu au mai avut voie să intre în curtea şcolii sau în şcoală, s-a format aglomeraţie mare la intrarea în unitatea de învăţământ.

 

Nici elevii mai mari nu au respectat distanţarea socială la început de an şcolar. Edupedu.ro a publicat pe Facebook imagini de la începutul de an şcolar de la Liceul Sfântul Sava. Mare parte din elevi poartă mască, dar şi şi unii care par că au uitat de pandemie şi, cu masca în barbă, se îmbrăţişază şi se pupă, bucuroşi de revedere. Potrivit sursei citate, aglomeraţia s-a produs în momentul în care se făcea schimbul de tură pentru scenariul hibrid.

Aglomeraţie mare în faţa şcolii şi la Sibiu. Elevii au spus că au fost instruiți cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte. Când au ajuns însă în fața școlii, totul a fost șters cu buretele.

Aglomeratia din salile de clasa s-a mutat la poarta scolii. Copiii au asteaptat sa intre pe rand. Cei mai multi dintre ei au purtat mască, dar distantarea a lipsit, copiii fiind nerabdatori sa se revada dupa o vacanta atat de lunga.