Prima zi oficială de lucru a comisarului european Corina Creţu, prima problemă rezolvată

Funcţionarii români care se ocupă de fonduri europene vor fi plătiţi integral de Uniunea Europeană. Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, a anunţat că a fost acceptată cererea României în acest sens.

04 nov. 2014, 08:16
Prima zi oficială de lucru a comisarului european Corina Creţu, prima problemă rezolvată

Prima zi oficială de lucru a comisarului pentru politică regională, Corina Creţu, a debutat cu o întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Tema discuţiilor: creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene, aflată acum la 44%.

În plus, Corina Creţu a anunţat că funcţionarii care se ocupă de fonduri vor fi plătiţi integral de la Bruxelles, adică şi salariul de bază şi primele vor fi din fonduri europene.

„Comisia a acceptat să modifice programul operaţional 2007-2013, astfel că salariile tuturor celor care lucrează în sistemul de management din România vor fi eligibile, vor fi rambursate 100% de către Comisie”, a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu.

Ministrul Teodorovici a venit şi cu un cadou de casă nouă. I-a adus comisarului român un brâu ţărănesc din nordul ţării.