Primar cercetat pentru hărţuire şi abuz în serviciu. Îi trimitea unei funcţionare mesaje cu tentă sexuală

Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic, este cercetat în două dosare penale aflate în fază de audiere la Inspectoratul Județean de Poliție(IPJ) Gorj, după ce o fostă salariată a primăriei a decis să-i facă edilului local plângere pentru abuz în serviciu și hărțuire sexuală.

26 iun. 2019, 08:03

Angajata probează cele reclamate anchetatorilor cu mesajele telefonice primite de la edilul local, chiar și în timpul serviciului, timp în care primarul își urmărea salariata non-stop printr-o cameră video care era montată în biroul acesteia, cândva fostă casierie, scrie scandaldegorj.ro.

Citeşte şi Doliu în politică. Un important lider de partid a murit

Imaginile cu angajata erau monitorizate din biroul primarul, unde se află montat dispozitivul prin care se văd toate camere din primărie și din afara acesteia. Angajata a demisionat de la serviciu, după ce i-a cerut primarul să nu o mai urmărească și să nu mai aibă un comportament agresiv ori „cu tentă sexuală” la adresa sa. Femeia susține că nici după plecarea sa din primărie nu a scăpat de obsesiile edilului local, deoarece, la orice contact cu instituția publică, cum ar fi eliberarea unei adeverințe, primarul Vulpe încerca să-i pună piedici, abuzând de funcție. Edilul, contactat telefonic, a neagat toate acuzațiile, spunând chiar că mesajele telefonice, deși nu le-ar fi trimis fostei subordonate, ar fi putut fi „fabricate”.

Salariata a depus o primă plângere pentru hărțuire sexuală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, asta în urmă cu trei luni de zile. Totul, deoarece femeia a realizat că nici după plecarea sa din primărie edilul nu o lăsa în pace. Acesta este acuzat că ar fi comis alte abuzuri în serviciu contra acesteia, încercând să o împiedice să obțină, în termen, diferite documente care îi erau utile pentru viitoarea angajare.

Acesteia, primarul i-a refuzat chiar să-i elibereze banii obținuți ca membru într-o secție de votare, prin delegație, banii respectivi fiind depuși de edil la Prefectura Gorj.