Primar condamnat la închisoare pentru că şi-a dat ilegal prime. Edilul se afla la al optulea mandat

Un primar din Buzău a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce acesta şi-a dat prime ilegal. Edilul era la al optulea mandat.

10 nov. 2021, 12:23
Primar condamnat la închisoare pentru că şi-a dat ilegal prime. Edilul se afla la al optulea mandat

Primar condamnat la închisoare pentru că şi-a dat ilegal prime. Este vorba despre edilul comunei Cislău din Buzău. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare de către magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, după ce, în primă instanţă, la Judecătoria Pătârlagele, fusese achitat.

Primar condamnat la închisoare pentru că şi-a dat ilegal prime

Citeşte şi ICCJ decide dacă restituie definitiv la Parchet dosarul Revoluţiei în care este judecat Ion Iliescu

Bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare de către magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, după ce, în primă instanţă, la Judecătoria Pătârlagele, fusese achitat. În aceste condiţii, la Cislău vor fi organizate alegeri locale parţiale.

Totul a ieşit la iveală în urma unui control făcut de Curtea de Conturi. Se pare că pe parcursul anului 2012, primarul Dumitru Mitroiu a încasat ilegal, alături de viceprimarul de la acea vreme, sporuri de vechime şi de fidelitate, potrivit adevarul.ro.

Iniţial, edilul şi contabilul şef al Primărie au fost achitaţi de magistraţii de la Judecătoria Pătârlagele. Ulterior, însă, cei doi au fost condamnaţi la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare.

Cei doi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Magistraţii Curţii de apel Ploieşti au dispus şi restrângerea unor drepturi printre care şi cel de a alege şi de a fi ales. La Cislău vor trebui organizate alegeri locale parţiale.

Până atunci, viceprimarul va prelua prerogativele primarului.

Dumitru Mitroiu este primar în comuna Cislău din anul 1992. Judecătorii au mai decis ca pe durata suspendării pedepsei atât Dumitru Mitroiu cât şi Cristina Nicoleta Botan să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 60 de zile la Primăriile Cătina sau Calvini.

Citeşte şi Afaceristul Nelu Iordache, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Transalpina 2