Primar dâmboviţean, cercetat penal fiindcă ar fi îndemnat două femei să nu meargă duminică la vot

Primarul localităţii dâmboviţene Corbii Mari, democrat-liberalul Constantin Anghel, este cercetat penal după ce două localnice au reclamat că ar fi fost îndemnate de către edil să nu se prezinte la vot la referendumul de duminică.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 11:32
Primar dâmboviţean, cercetat penal fiindcă ar fi îndemnat două femei să nu meargă duminică la vot

Potrivit poliţiştilor, una dintre femei ar fi fost atenţionată de către primar că i se va reţine cartea de identitate, punând-o astfel pe aceasta în imposibilitatea de a se mai întoarce în Spania, unde lucrează.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au informat că poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Corbii Mari au fost sesizaţi de către un bărbat din municipiul Bucureşti că fiica sa, domiciliată în localitatea Corbii Mari, l-a anunţat telefonic că primarul localitătii instigă populaţia să nu se prezinte la vot.

„Astfel, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Corbii Mari au demarat cercetările, fiind identificate numitele F.N., de 35 de ani, şi F.L., de 33 de ani, ambele din localitate, care, în timp ce se aflau la domiciliu, au fost ameninţate de primarul din localitate să nu se prezinte la procesul de votare, în caz contrar vor avea probleme cu acesta, în sensul că numitei F.N îi va lua cartea de identitate, punând-o în imposibilitatea de a se mai întoarce în Spania, unde aceasta lucrează”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Trandafir.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz pentru săvârsirea infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 din Legea 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Edilul democrat-liberal al comunei dâmboviţene Corbii Mari, Constantin Anghel, a câştigat în urma alegerilor locale din 10 iunie un nou mandat, al doilea, obţinând 47.91 la sută din voturi, faţă de contracandidatul său, Mircea Pătraşcu, de la PSD, care a obţinut 39.55 la sută din voturi.

Reprezentanţii IPJ Dâmboviţa recomandă cetăţenilor că, în cazul în care există persoane cărora le-au fost reţinute cărţile de identitate, aceştia să se adreseze la orice unitate de Poliţie sau să apeleze 112, pentru a fi demarate cercetări în conformitate cu legislaţia în vigoare, care prevede că împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi.