Primar din Buzău, condamnat în trecut pentru proxenetism, acuzat de delapidare, complicitate la furt și abuz în serviciu. Bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile

O localitate din Buzău a fost zguduită de o operațiune a autorităților efectuată la Primărie. Un primar și mai mulți funcționari publici au fost audiați într-un dosar în care sunt vizate mai multe infracțiuni.

27 ian. 2024, 09:06
Primar din Buzău, condamnat în trecut pentru proxenetism, acuzat de delapidare, complicitate la furt și abuz în serviciu. Bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile
Primar din Buzău, arestat pentru o serie de infracțiuni

Gheorghe Micleru, primar în comuna Gura Teghii, județul Buzău, a fost reținut, împreună cu alte persoane, într-un dosar în care sunt vizate mai  multe infracțiuni.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, primarul și-ar fi însușit mai multe bunuri aparținând unor instituții publice, printre care și două leagăne din lemn și cinci uși din termopan, pe care le-ar fi utilizat la o pensiune pe care o deținea. Primarul și mai mulți funcționari publici din Gura Teghii au fost audiați timp de 10 ore de procurori.

Citește și: Înşelătorie de proporţii pusă la cale de un fost subprefect de Alba care a vândut 50 de apartamente la 155 de clienţi. O garsonieră a fost vândută de 8 ori

Primar din Gura Teghii, acuzat de proxenetism

În acest caz ar fi vorba și de abgajați fictivi. Pe statul de plată al primăriei figurau persoane care erau plătite, dar lucrau la pensiunea edilului. S-ar fi constatat și dispariția unei centrale și a unor uși de patrimoniu din localitate. Primarul le-ar fi instalat la pensiunea sa, spun procurorii.

Gheorge Micleru ar avea și antecedente. Primarul nu este pentru prima dată în fața anchetatorilor. El a mai fost condamnat în trecut într-un dosar de proxenetism. Micleru și alți suspecți au fost reținuți joi seară pentru 24 de ore.

Primarul comunei Gura Teghii din judeţul Buzău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile ca urmare a deciziei magistraţilor Judecătoriei Pătârlagele.

În faţa judecătorilor, Micleru a solicitat plasarea în arest la domiciliu sau măsura controlului judiciar, însă instanţa i-a respins solicitarea şi a admis-o pe cea a unităţii de parchet competente.

Citește și: Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în arest la domiciliu. Decizia instanţei este definitivă

De asemenea, a încredinţat unui număr de două persoane cunoscute autoturismul primăriei pe care acestea l-au folosit în interes personal pe o perioadă de 2 ani.

Gheorghe Micleru ar fi menţinut ca poliţist local o persoană deşi aceasta trebuia eliberată din funcţie, persoană pe care au folosit-o pentru rezolvarea unor probleme personale ale primarului cu încălcarea dispoziţiilor legale, prin încălcarea dispoziţiilor legale privind incompatibilităţile a desfăşurat acte de comerţ, respectiv a administrat în fapt o societate comercială, respectiv pensiunea pe care o deţine pe raza comunei.

Gheorghe Micleru a fost ales primar al comunei Gura Teghii în 2020 din partea PMP, fiind unul dintre cei cinci primari ai formaţiunii coordonate la acea vreme de Adrian Mocanu, actual preşedinte al PNL Buzău. Primarul Gheorghe Micleru nu este pentru prima dată în faţa anchetatorilor. El a mai fost condamnat în trecut într-un dosar de proxenetism.