Primar din Gorj, ameninţat cu moartea: „Te omor! Intru în puşcărie pentru tine, indiferent câţi ani fac!”

Postul de primar al comunei gorjene Drăguţeşti este disputat de trei candidaţi, toţi trei cu şanse, astfel încât campania electorală este foarte încinsă, iar uneori susţinătorii unora dintre candidaţi depăşesc măsura.

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 07:28
Primar din Gorj, ameninţat cu moartea: „Te omor! Intru în puşcărie pentru tine, indiferent câţi ani fac!”

Dumitru Nelu Popescu (PSD) – primarul în funcție, Vasile Moșoiu (Pro România) – fost primar şi Cristi Crăc (PNL) sunt cei trei politicieni care ăşi dispută funcţia de primar în Drăguţeşti. Lupta electorală a fost de la început încinsă, cu bannere rupte, iar polițiștii supraveghează îndeaproape fiecare acțiune electorală, pentru ca lucrurile să nu degenereze. Primarul Popescu a primit joi un telefon cu amenințări din partea unui localnic, pe care l-a reclamat vineri la Poliție, informează Pandurul.ro.

În discuția de câteva minute sunt atâtea jigniri și amenințări, încât cetățeanul care a sunat probabil se va alege cu un dosar penal consistent. Cel care l-a sunat pe primar s-a recomandat a fi „persoana de care vorbești în comună că este bolnav de Covid împreună cu nevastă-sa”.

Iată un scurt fragment din discuție:

Cetățean: Bă, nenorocitule, fii atent aicea. Bă, atâta rău mi-ai făcut în viață, de ține minte aicea, că nu o să apuci alegerile. Nu o să apuci alegerile, ține minte de la mine, chiar dacă mă înregistrezi.

Primar: Dar, cine sunteți?

Cetățean: Nesimțitule, ordinarule, porcule, țigan ordinar ce ești, împuțit. (în continuare cuvinte de nereprodus) Să nu dai ochii cu mine că te omor. Înregistrează când spun, când te-oi întâlni te omor.

Primar: Serios?

„Cînd îmi apari în cale, bă, să te ferești. Să tragi cu pistolul în mine, bă, că te omor, ți-arăt eu bătaie. (…) O să intru în pușcărie pentru tine, indiferent câți ani de pușcărie fac. Să te ferească sfântul Dumnezeu, din momentul de față, să dai ochii cu mine”, se mai aude pe înregistrare.

Și amenințările continuă: „Bă, ascultă aicea, eu am bunul simț să te avertizez. Dacă nu mă omori, eu te omor. (…) Fă-ți crucea și sicriul de acum. Când te văd în față, eu dau să te omor, nu să îți rup piciorul sau mâna. (…) Chiar dacă mor în pușcărie, știu că scap lumea de un ordinar”.

Din discuție rezultă clar că primarul Popescu și-a dat seama cu cine vorbește, acesta luând uneori în râs amenințările. „Sunt la primărie, te aștept aici. (…) Mata ești nenea ăla cu oile, deja sunt speriat acum”, a spus Nelu Popescu, întrebând în mod repetat „Ce ți-am făcut? Ce ți s-a întâmplat?”.

Bărbatul care a sunat părea supărat că a rămas după zeci de ani fără serviciu, fiindu-i încetat un contract de veterinar.

Citeşte şi: ALEGERI LOCALE 2020. Miss Bikini candidează ca independent la primăria Rădăuţi


loading...