Primar din Judeţul Cluj: „Trebuie să sprijinim refugiaţii, dar parcă am uitat de necăjiţii noştri”

Primarul din Apahida, Grigore Fati, spune că nu trebuie să uităm de românii noștri care se descurcă greu, după ce în comuna pe care o administrează au fost primiţi în jur de 30 de refugiaţi din Ucraina.

16 mart. 2022, 09:55
Primar din Judeţul Cluj: „Trebuie să sprijinim refugiaţii, dar parcă am uitat de necăjiţii noştri”

Grigore Fati, primarul comunei Apahida, din judeţul Cluj, a declarat că în comună sunt cazaţi momentan aproximativ 30 de refugiaţi din Ucraina, dar spune că speră ca războiul să se termine cât mai repede, pentru că problema refugiaţilor a acaparat toată atenţia şi resursele, astfel că au ajuns să fie uitaţi românii nevoiaşi.

”În comună la noi, avem în jur de 30 de refugiați în acest moment. Din aceștia, 7 sunt cazați în spațiile oferite de primărie. Acestea sunt la Câmpenești, unde avem 3 garsoniere cu baie și bucătărie plus două camere la parter. Am mai pregătit și un spațiu comun de vreo 10 persoane. Avem capacitate de cazare și mai mare. Ceilalți sunt cazați la cetățeni din comună.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina se apropie de România. 14 nave ruse se pregătesc să debarce la Odesa

Până acum, două familii și-au manifestat dorința de a rămâne pe termen mai îndelungat. În rest, fluctuează foarte mult numărul refugiaților. Sperăm să se oprească cumva conflictul și să înceteze și acest exod al ucrainenilor, pentru că de două săptămâni se vorbește numai de asta.

Este normal pentru că trebuie să-i sprijinim și să fim alături de ei, sunt solidar cu aceștia, dar parcă am uitat toți de pensionarii care nu-și mai pot plăti gazul, alimentele, medicamentele ș.a.m.d.. Am uitat de necăjiții noștri”, a declarat primarul la emisiunea online Ziua Live.

Citeşte şi: Câinele erou din Ucraina, Patron, detectează minele plasate de armata rusă