Primar din Ucraina, găsit împușcat mortal pe veranda casei

Veste-șoc în Ucraina! Konstantin Pavlov, primarul de 48 de ani al orașului Krivoi Rog, a fost găsit mort, duminică, într-o baltă de sânge, pe veranda casei sale de la țară.

15 aug. 2021, 22:57
Primar din Ucraina, găsit împușcat mortal pe veranda casei
foto: Unian

Descoperirea șocantă a fost făcută de o cunoștință a primarului. Acesta a dezvăluit că lângă el se afla o armă.

Alarma a fost dată de soția primarului, care era pe litoral și care s-a îngrijorat că soțul său nu mai putea fi contactat, potrivit agenției UNIAN.

Poliția a deschis o anchetă, iar preşedintele Zelenski a promis că va urmări personal investigațiile.

„Potrivit primelor informaţii, corpul unui bărbat cu o rană provocată de glonţ a fost descoperit la intrarea în locuinţa sa”, a comunicat poliţia.

Krivoi Rog este un important centru industrial situat în sud-estul Ucrainei. Primarul Konstantin Pavlov fusese ales în decembrie anul trecut, dar nu era din aceeași tabără politică cu președintele Zelenski, ci reprezenta un partid prorus. De altfel, în turul al doilea îl învinsese chiar pe candidatul partidului prezidențial, potrivit Agerpres.

Moartea lui Konstantin Pavlov are loc la o zi de la ciocnirile violente dintre forțele de ordine și protestatari, care au avut loc sâmbătă seara lângă biroul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Confruntările au avut loc din cauza unui plan care oferă un statut special regiunii Donbas, controlată de separatiştii pro-ruși.