Primar PNL, săltat de poliţişti pentru mai multe infracțiuni! Prejudiciul este de 400.000 lei

Partidului Social Alba a făcut public , pe o rețea socială, că noul primar PNL al comunei Vințu de Jos a fost reținut pentru patru infracțiuni, cu un prejudiciu de 400.000 lei.

23 feb. 2021, 14:01
Primar PNL, săltat de poliţişti pentru mai multe infracțiuni! Prejudiciul este de 400.000 lei

Primar PNL, săltat de poliţişti pentru mai multe infracțiuni! Totul s-a petrecut în comuna Vinţu de Jos. E vorba despre Petru Ioan Barbu.

Primar PNL, săltat de poliţişti pentru mai multe infracțiuni! Prejudiciul este de 400.000 lei

”Noul primar PNL al comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu, a fost reţinut de poliţiştii din cadrul IPJ Alba pentru patru infracţiuni. Prejudiciul total estimat este de 400.000 de lei.

Este o nouă dovadă că reprezentanții PNL din Alba fură din bani publici. De aceea nu au bani pentru sănătate, educație, salarii, pensii sau infrastructură.

Din păcate nu este nici primul caz și nici prima dată când vedem aceste hoții ale administrații liberale din Alba. La PNL Alba este liniște totală. De ce nu îl dau afară din partid sau, poate, au alte lucruri de ascuns? Tic-tac. Urmează alte surprize. 2024 se termină cu baronii PNL din Alba”, se arată pe pagina oficială PSD Alba.

De altfel şi primarul comunei Zăbrani a fost condamnat definitiv, joi, la patru ani şi patru luni de închisoare. cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a obţinut pe nedrept fonduri europene. Marian Toader este fostul concubin al Mihalei Borcea, pe care a acuzat-o de infidelitate în timpul relaţiei. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Timişoara, după ce prima instanţă l-a condamnat pe edil, în martie 2020, la patru ani de închisoare.

Conform soluţiei pe scurt publicată pe portalul Curţii, Marian Toader, care a demisionat din PNL în 2020, a fost condamnat la un an pentru constituirea unui grup infracţional organizat, la trei ani pentru abuz în serviciu şi la trei ani de închisoare pentru spălare de bani.

Instanţa a decis ca pedeapsa rezultantă să fie de patru ani şi patru luni închisoare, rezultată din pedeapsa cea mai grea, de trei ani, plus o treime din celelalte pedepse.

Edilului i-au fost interzise şi unele drepturi, printre care cel de a fi ales într-o funcţie în cadrul autorităţilor publice sau în orice alte funcţie publică.

În acelaşi dosar au mai primit diferite pedepse reprezentanţi ai unor firme, respectiv Radu Viorel-Popa (şase ani de închisoare), Valer Pop (cinci ani de închisoare) şi Jean Cîrja (cinci ani de închisoare).

Citeşte şi: Primarul comunei Zăbrani, condamnat la închisoare. Marian Toader s-a iubit cu Mihaela Borcea