Primar trimis în judecată pentru un WC de 100.000 euro la o școală cu 35 de elevi

Fostul primar al comunei Vladimir, locul unde s-a născut revoluționarul Tudor Vladimirescu, a fost trimis în judecată pentru că a cheltuit nejustificat 100.000 de euro pentru un WC de la o școală primară la care învață 35 de elevi.

29 sept. 2023, 12:34
Primar trimis în judecată pentru un WC de 100.000 euro la o școală cu 35 de elevi

WC de 100.000 de euro la școala cu 35 de elevi din localitatea în care s-a născut Tudor Vladimirescu. Lucrarea a fost realizat în perioada 2018-2019 de către o firmă de casă a fostului primar Ion Ianăși, care a realizat numeroase lucrări în localitate. Anchetatorii au constatat că lucrarea a fost supraevaluată și că s-au întocmit documente în mod fictiv pentru a acoperi sumele alocate. În același dosar penal a fost trimis în judecată și dirigintele de șantier.

Citește și: Accident îngrozitor pe DN 13, în Brașov. Un autoturism și un microbuz s-au ciocnit, sunt șapte victime

Marius Vijulan, viceprimarul cu atribuții de primar, spune că grupul sanitar a fost recepționat și că funcționează.

„WC-ul a fost construit la Școala primară din Andreești. Grupul sanitar a fost recepționat. Este proces verbal de recepție la finalizarea lucrării. Este funcțional și este folosit de elevi și cadrele didactice. Din ce cunosc, WC-ul a constat aproximativ 500.000 de lei. Au fost multe persoane de la școală audiate în acest dosar penal, inclusiv muncitori care au lucrat la acest WC.

Citește și: Primarul din Sf. Gheorghe cere autonomia Ţinutului Secuiesc. „Vrem o clauză inclusă în Constituţia României!”

Dispune de grupuri separate pentru fete și băieți, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. Este chiar modern. Eu nu știu ce s-a întâmplat în timpul lucrărilor. La școala respectivă învață 35 de copii și sunt două doamne învățătoare. Școala nu urmează să se închidă în perioada următoare“, a declarat Marius Vijulan.

Fostul primar în mandatul căruia s-a construit WC-ul de 100.000 euro, Ion Ianăși, a mai fost condamnat, în urmă cu aproape un an, la o pedeapsă de doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Instanța de judecată a mai decis atunci că acesta nu mai are voie să ocupe funcții publice timp de patru ani. Primarul a fost acuzat de procurori că a dispus plata integrală a lucrărilor la un pod din comună, fără ca acestea să fi fost finalizate.


Calendar 2024
Calendar 2024