Primăria blestemată, unde primarii mor, unul după altul

Doina Antohi, al treilea primar postdecembrist al Tătărăniului, s-a stins, după o lungă suferință. În ajunul Crăciunului a fost înmormântată. Aceasta a fost primar din 2011, până în 2016, după care s-a retras, preluând funcția de viceprimar.

RomaniaTV.net
03 ian. 2020, 06:44
Primăria blestemată, unde primarii mor, unul după altul

Nu e singurul primar care-și găsește sfârșitul la muncă, în Primărie. Cel mai longeviv primar al comunei, Vasile Filip, a murit în 2011, când era în funcție. Doina Antohi i-a fost și lui viceprimar. Atunci a lăsat cu limbă de moarte, electoratului, ca ea să-i fie urmașul. În aceeași manieră mesianică, fosta primăriță, în 2016, îi predă ștafeta lui Mihai Băhnăreanu, convingând sătenii că ea trebuie să se dea deoparte și să stea mai în spate, pe postul de viceprimar. De fapt, aceasta își anticipase moartea și intuitiv i-a predat ștafeta prietenului ei. Acum, primarul este îngrozit. “Oare urmez eu?”, se întreabă acesta retoric. “Umblu și eu cu buzunarul plin de pastile. Mă consum mult că nu pot să fac câte îmi doresc pentru comunitate. Doctorul mi-a spus să nu mai pun la suflet. Și am să-l ascult. Nu vreau să pățesc precum cei doi primari de dinaintea mea”, a spus Mihai Băhnăreanu, conform vremeanouă.

Mihai Băhnăreanu a fost ales pe listele ALDE și o vreme a fost secondat de Doina Antohi. După ce starea ei de sănătate nu i-a mai permis să muncească, la Tătărăni a fost ales alt viceprimar. Vestea morții fostei colege nu i-a picat bine. “Doamna Antohi s-a dus, după o lungă suferință. A murit acasă, avea grijă o soră de-a sa. Și soțul, Dumnezeu să-l odihnească, tot de așa a murit. A făcut accident cerebral și s-a dus repede. După ce a venit de la Brașov, parcă își mai revenise, dar înainte de Ajunul Crăciunului a murit. A fost îngropată pe 24 decembrie, în satul ei pe care l-a iubit mult”, a spus primarul. Întrebat dacă Primăria e urmărită de vreun blestem, acesta ne-a zis. “Păi a cam băgat spaima în mine. Domnul Filip s-a dus în 2011, acum doamna Antohi, tot de pe funcție. Nici primul primar, Vasile Popa, nu e prea bine. A făcut și el un accident, dar îl duce pe picioare. Și eu umblu cu pastilele după mine, în buzunar. Și doctorul mi-a zis să nu mă mai consum. Dar nu pot. Mă macină problemele Primăriei. Trebuie s-o las mai ușor, fiindcă colegii mei nu au mai apucat să-și ducă mandatele până la capăt”, ne-a mai spus edilul.