Primăria Capitalei a cumpărat un proiect de 600 de apartamente în Ghencea

Compania Municipală Imobiliară București, aflată în subordinea primăriei, a cumpărat un ansamblu imobiliar din cartierul Ghencea din București, conform unor documente ale instituției, scrie Libertatea.ro.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 15:31
Primăria Capitalei a cumpărat un proiect de 600 de apartamente în Ghencea

Potrivit Libertatea, valoarea tranzacției ar fi de 5,3 milioane de euro. Informațiile despre achiziție apar într-un aviz pentru un plan urbanistic zonal (PUZ), unde se menționează că inițiator este Compania Municipală Imobiliară București “prin preluare conform contractului de vânzare cumpărare” de la O-Zone Safirului SRL și de la Inversiones Del Estate SRL.

Adresa este strada Prelungirea Ghencea, nr. 322-326, sectorul 6, București.

Inițiatorul PUZ-ului este dezvoltatorul spaniol Top Inversiones Del Estate SRL, iar proiectantul este firma Desenatura Atelier de Proiectare SRL. Firma a fost radiată deja Potrivit termene.ro, firma O-Zone Safirului SRL a fost radiată deja din octombrie 2019. Principalii asociați ai societății au fost: Sorina Chitafes (48%), Florin Ghițulescu (33%), Gőnűl Ghițulescu (17%), Ionuț-Iulian Chitafes (1%) și Daniel Chitafes (1%).

Omul de afaceri Florin Ghițulescu s-a asociat cu familia Chitafes în vederea dezvoltării unui proiect rezidențial în Prelungirea Ghencea, același ansamblu care acum a ajuns la Compania Municipală Imobiliară București, informează Profit.ro. 

Aceeași sursă precizează că O-Zone Safirului cumpărase anterior un teren de 27.225 de metri pătrați în Prelungirea Ghencea, peste drum de Cartierul Latin. Vânzătorul a fost dezvoltatorul spaniol Top Inversiones Del Estate, iar terenul fusese cumpărat de O-Zone Safirului cu 1,85 de milioane de euro.

În total, peste 600 de apartamente trebuiau realizate, investiția necesară fiind estimată la câteva zeci de milioane de euro. La o valoare medie de 60.000 de euro pe apartament, cele 600 de locuințe ar valora în final 36 de milioane de euro. Acesta este un calcul estimativ, pentru o construcție finalizată.

Contactat de Libertatea, Daniel Chitafes a confirmat tranzacția cu compania primăriei, dar a refuzat să prezinte valoarea tranzacției, deoarece ar exista o clauză de confidențialitate impusă la vânzare.