Primăria Capitalei a cumpărat un proiect de 600 de apartamente în Ghencea

Publicat: Vineri, 31 Ianuarie 2020 17:31 // Actualizat: Vineri, 31 Ianuarie 2020 17:31 // Sursa: romaniatv.net

Compania Municipală Imobiliară București, aflată în subordinea primăriei, a cumpărat un ansamblu imobiliar din cartierul Ghencea din București, conform unor documente ale instituției, scrie Libertatea.ro.

Potrivit Libertatea, valoarea tranzacției ar fi de 5,3 milioane de euro. Informațiile despre achiziție apar într-un aviz pentru un plan urbanistic zonal (PUZ), unde se menționează că inițiator este Compania Municipală Imobiliară București “prin preluare conform contractului de vânzare cumpărare” de la O-Zone Safirului SRL și de la Inversiones Del Estate SRL.

Adresa este strada Prelungirea Ghencea, nr. 322-326, sectorul 6, București.

Inițiatorul PUZ-ului este dezvoltatorul spaniol Top Inversiones Del Estate SRL, iar proiectantul este firma Desenatura Atelier de Proiectare SRL. Firma a fost radiată deja Potrivit termene.ro, firma O-Zone Safirului SRL a fost radiată deja din octombrie 2019. Principalii asociați ai societății au fost: Sorina Chitafes (48%), Florin Ghițulescu (33%), Gőnűl Ghițulescu (17%), Ionuț-Iulian Chitafes (1%) și Daniel Chitafes (1%).

Omul de afaceri Florin Ghițulescu s-a asociat cu familia Chitafes în vederea dezvoltării unui proiect rezidențial în Prelungirea Ghencea, același ansamblu care acum a ajuns la Compania Municipală Imobiliară București, informează Profit.ro. 

Aceeași sursă precizează că O-Zone Safirului cumpărase anterior un teren de 27.225 de metri pătrați în Prelungirea Ghencea, peste drum de Cartierul Latin. Vânzătorul a fost dezvoltatorul spaniol Top Inversiones Del Estate, iar terenul fusese cumpărat de O-Zone Safirului cu 1,85 de milioane de euro.

În total, peste 600 de apartamente trebuiau realizate, investiția necesară fiind estimată la câteva zeci de milioane de euro. La o valoare medie de 60.000 de euro pe apartament, cele 600 de locuințe ar valora în final 36 de milioane de euro. Acesta este un calcul estimativ, pentru o construcție finalizată.

Contactat de Libertatea, Daniel Chitafes a confirmat tranzacția cu compania primăriei, dar a refuzat să prezinte valoarea tranzacției, deoarece ar exista o clauză de confidențialitate impusă la vânzare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ghencea imobiliare imobiliare Bucuresti Primăria Capitalei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H