Licitaţia pentru îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională, câştigată de aceeaşi firmă care a avut până acum contract cu FCSB

Primăria Capitalei anunţă că a finalizat achiziţia serviciilor de întreţinere a gazonului pentru Arena Naţională, umând să fie încheiat contractul, în valoare de aproape 100 de mii de lei, fără TVA. Câştigătoarea licitaţiei pentru îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională este SC Sports Fields SRL, aceeaşi firmă care a avut până acum contract cu FCSB, clubul lui George Becali, şi care încasa de la acesta mai mulţi bani pentru National Arena şi mai puţini bani pentru îngrijirea bazei sportive private din Berceni, scrie News.ro. 

RomaniaTV.net
06 aug. 2018, 15:39
Licitaţia pentru îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională, câştigată de aceeaşi firmă care a avut până acum contract cu FCSB

UPDATE SC Fields Sports SRL va asigura în continuare îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională, contractul de aproape 100 de mii de lei fiind încheiat pentru 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregăteşte în prezent.

Firma deţinută de Stelian Dia este aceeaşi care a asigurat îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională pentru FCSB, în baza protocolului între clubul lui Gigi Becali şi Primăria Capitalei.

___________

Protocolul încheiat de Primăria Bucureşti cu FCSB pentru întreţinerea gazonului pe Arena Naţională a încetat în 30 iunie, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de municipalitate.

Întrucât soluţia era una temporară, Primăria Capitalei a iniţiat o nouă procedură, de achiziţie directă, având în vedere urgenţa serviciului solicitat, iar atribuirea ei în SEAP a fost înregistrată, vineri, la Direcţia Generală de Achiziţii Publice, următoarea etapă fiind semnarea contractului de servicii.

Dintre cele trei oferte depuse, operatorul economic desemnat câştigător a fost cel care îndeplinea cerinţele tehnice şi a depus oferta cu preţul cel mai scăzut – 99.780,80 lei (fără TVA).

Reprezentanţii Primăriei nu au precizat firma câştigătoare.

Contractul va fi încheiat pentru 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregăteşte în prezent.

„Astfel, pentru restul perioadei până la sfârşitul anului 2018 şi pentru primele 4 luni din anul 2019, Primăria Capitalei va derula o procedură simplificată pentru achiziţia serviciilor de întreţinere şi mentenanţă a gazonului pentru Arena Naţională. Procedurile sunt derulate în deplină transparenţă şi conform prevederilor legale în vigoare în domeniul achiziţiilor publice”, scrie în comunicat.

Conform sursei citate, în perioada 2011-2013, Arena Naţională a fost administrată de ALPAB, iar în perioada 2014-martie 2017, Arena Nationala a fost administrata de SC UTI Grup SA, in baza unui acord cadru si a celor trei contracte subsecvente.

„Întrucât, în perioada indicată, nu a fost înregistrată o administrare eficientă a arenei, actuala administratie a decis, în luna martie 2017, să rezilieze acordul-cadru cu acest operator, contractul subsecvent nr. 4 nu a mai fost semnat, iar Arena a fost preluată pentru administrare în regie proprie, prin Direcţia de Investiţii din cadrul  PMB, şi a fost încheiat un protocol între Primăria Capitalei şi FCSB”, arată reprezentanţii Primăriei.

Protocolul a fost încheiat avându-se în vedere prevederile articolului nr. 1169 din Codul Civil, prin care „părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri” şi ale articolului nr. 1616 privind Compensatia: „Datoriile reciproce se sting prin compensaţie până la concurenţa celei mai mici dintre ele”.

„Protocolul face, în prezent, obiectul unei investigaţii, context în care PMB a pus la dispoziţia Parchetului toată documentaţia solicitată”, mai scrie în comunicat.

Primăria Capitalei a încheiat un protocol în ceea ce priveşte îngrijirea Arenei Naţionale doar cu FCSB pentru că FCSB este principalul solicitant pentru închirierea terenului, afirma, în 19 iunie, municipalitatea, susţinând că s-a încheiat acest document pentru a „nu periclita programul de joc al echipelor de club şi a echipei naţionale”. Precizările municipalităţii veneau după ce Tolo.ro a publicat mai multe informaţii referitoare la faptul că Primăria Capitalei a oferit îngrijirea suprafeţei de joc FCSB, prin Gigi Becali, cu angajamentul primăriei de a compensa din chirie şi utilităţi.


loading...