Primăria Capitalei a obţinut certificatul de urbanism pentru construirea Academiei de Tenis

Primăria Capitalei a obţinut certificatul de urbanism pentru construirea Academiei de Tenis în Complexul Sportiv "Lia Manoliu", procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului fiind în derulare.

22 oct. 2013, 09:08
Primăria Capitalei a obţinut certificatul de urbanism pentru construirea Academiei de Tenis

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a semnat certificatul de urbanism pentru construirea Academie de Tenis în Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, investiţia, în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro, fiind asigurată de municipalitate, scrie Mediafax.

„Pentru tenismenii de performanţă, dar şi pentru bucureştenii care doresc să practice tenisul de câmp în condiţii optime şi pentru sportivii în curs de afirmare, în Sectorul 2, la Complexul Sportiv Naţional «Lia Manoliu» se va construi o Academie de Tenis pentru care primarul Neculai Onţanu a semnat deja certificatul de urbanism”, arată marţi Primăria Sectorului 2, într-un comunicat de presă.

Directorul Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat că în prezent este în derulare procedura de licitaţie, care ar putea să fie finalizată în câteva săptămâni.

„Suntem în procedură de licitaţie, sperăm că în câteva săptămâni această procedură să fie finalizată şi contractul să fie atribuit. Acesta are în vedere atât proiectul, cât şi execuţia obiectului de investiţii «Acadermia de Tenis». După finalizarea procedurilor legale privind atribuirea contractului şi execuţia proiectului, urmează obţinerea autorizaţie de construcţie şi începerea lucrărilor”, a spus Bogdan Hreapcă.

Academia de Tenis face parte din proiectele Capitalei, lucrările fiind finanţate de Primăria Municipiului Bucureşti. Baza sportivă va fi amenajată pe un teren în suprafaţă de 11.700 de metri pătraţi şi va avea şase terenuri de sport cu gradene pentru 1.300 de spectatori, vestiare, grupuri sanitare, recepţie, birouri, cabinet medical, spaţii de alimentaţie publică şi de mic comerţ cu produse specifice.

Valoarea estimată a contractului pentru proiectarea şi realizarea Academiei de Tenis în Complexul Sportiv „Lia Manoliu” este de 6.124.880 de lei (aproape 1,4 milioane de euro) fără TVA, potrivit anunţului de licitaţie publică din luna august.

Lucrările au prevăzută o durată de şase luni de la data atribuirii contractului.

În şedinţa CGMB din 27 aprilie, consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru construirea Academiei de Tenis în Compexul Sportiv „Lia Manoliu”.