Primăria Capitalei a rămas FĂRĂ SEDIU

Primăria Capitalei a rămas fără sediu, informează România TV. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins luni proiectul privind prelungirea contractului de închiriere pentru actualul sediu al Primăriei Capitalei, din Splaiul Independenţei, unde municipalitatea s-a mutat din 2010, pentru consolidarea vechiului sediu.

RomaniaTV.net
09 dec. 2013, 12:43
Primăria Capitalei a rămas FĂRĂ SEDIU

Primarul general Sorin Oprescu a convocat, luni, la ora 13.00, o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pe ordinea de zi fiind un singur proiect de hotărâre. Acest proiect vizează prelungirea contractului de închiriere din 11 decembrie 2009, pentru imobilul din Splaiul Independenţei nr. 291-293, actual sediu al municipalităţii.

Cu o oră înaintea şedinţei CGMB, consilierii generali ai PDL au protestat în faţa sediului Primăriei Capitalei. Aceştia susţin că „30 de milioane de euro din banul public sunt risipite pe sediile de lux inexistente ale Primariei Capitalei, expresie a corupţiei lui Sorin Oprescu”.

În martie 2010, Primăria Capitalei s-a mutat în calitate de chiriaş în sediul de pe Splaiul Independenţei, pentru a permite consolidarea şi reabilitarea clădirii din bulevardul Regina Elisabeta. Sediul tradiţional al municipalităţii, situat în bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, în sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat între anii 1906 şi 1911, după un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Clădirea a fost expertizată în 2005.