Primăria Capitalei, alocare de 22 milioane lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Proiectului de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de marți arată că Primăria Capitalei trebuie să plătească 22 de milioane de lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera.

12 oct. 2021, 18:36
Primăria Capitalei, alocare de 22 milioane lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Primăria Capitalei, alocare de 22 milioane lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera. Banii sunt necesari pentru achiziția de paturi, încălzit, iluminat, apă, salubrizare, materiale sanitare, echipamente medicale și personal medical.

Primăria Capitalei, alocare de 22 milioane lei pentru operaționalizarea spitalului modular din Pipera. Anunțul făcut de Nicușor Dan

”Spitalul modular din Pipera. E nevoie de acest spital pentru că sunt multe cazuri de îmbolnăviri. O să avem două proiecte de hotărâri pentru artere noi pentru spital. Primul vizează transmiterea în administrare a terenului de sub spital către ASSMB și rectificarea bugetară ca acest spital să poată funcționa. Mulțumesc tuturor consilierilor care au răspuns invitației.”, a spus Nicușor Dan.

Spitalul nu are instalație de oxigen, iar primarul Nicușor Dan spune că nici nu o poate face deocamdată deoarece containerele aparțin Companiei de Consolidări, deci nu este al orașului, și nu se pot face investiții. Costul unei astfel de instalații se ridică la 10 milioane lei.

”Vă informez că în acest moment, în spitalele din București există încă locuri pentru pacienții cu COVID, noi vrem acest spital pentru viitor, în ipoteza în care nu vrem să ajungem, să nu ajungem la colaps”, a spus Nicușor Dan.

Primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi marţi seara la Spitalul modular de la Pipera, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila..

Infrastructura este pregătită, personalul medical va fi asigurat de la Spitalul Babeş, respectiv în continuare vom face detaşări. Astă seară începe transferul primilor pacienţi pe Spitalul modular din Pipera, urmând să lucrăm zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen. (…) Am avut o discuţie cu domnul primar general al Capitalei şi astăzi în şedinţa CGMB vor fi, din câte înţeleg, două proiecte de hotărâri de consiliu local care vor sprijini această operaţionalizare în continuare, inclusiv o rectificare bugetară în sensul acoperirii unor cheltuieli necesare pentru acest spital”, a declarat ministrul interimar al Sănătății.

Spitalul modular din Pipera a fost inaugurat de primarul Gabriela Firea în mai 2020, pentru tratarea cazurilor ușoare de COVID-19, ca sectie externa a Spitalului Victor Babeș, dar a fost deschis abia în august.

Citește și: Românii cu teste PCR de 72 de ore nu mai sunt lăsaţi să intre în Franţa. Noile reguli în vigoare de miercuri, anunţate de MAE