Primăria Capitalei, anunţ important pentru cei care s-au înscris în programul de testare pentru coronavirus

Primăria Capitalei anunţă că au fost trimise scrisorile către cei care s-au înscris în programul "Testăm pentru Bucureşti", iar în următoarele zile aceştia vor fi programaţi pentru a se testa pe Arena Naţională.

28 mai 2020, 05:07
Primăria Capitalei, anunţ important pentru cei care s-au înscris în programul de testare pentru coronavirus

În următoarele zile au loc programările și va începe la Arena Națională testarea efectivă pentru studiul care va arăta cum a circulat noul coronavirus la nivelul Capitalei, se arată în comunicatul Primăriei.

„Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situația în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate și de restartare a economiei”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a declarat că, deși proiectul este „extrem de necesar”, se găsesc voci care să îl ducă în derizoriu.

„INSP a realizat o primă eșantionare pentru acest proiect, așa cum a recunoscut public doamna Adriana Pistol, șefa Comisiei naționale pentru managementul Covid-19 și directoare a Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. Reamintesc faptul că proiectul se derulează în parteneriat cu primăriile de sector și cu Institutul Matei Balș, acesta din urmă fiind responsabil de latura științifică a testării.

Acest Institut a colaborat și cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervențională) pentru stabilirea modalității de eșantionare și pentru analiza datelor. Este un program european care nu a fost contestat de nimeni până acum, cu criterii clare de eșantionare”, a încheiat primarul general din București.

„Între Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, PMB, ASSMB și cele șase primării de sector a fost încheiat, în 27 martie, un Protocol care prevede în detaliu atribuțiile fiecăreia dintre părțile semnatare”, a anunțat Primăria.

PMB va asigura sprijinul logistic al acțiunii de testare, alături de primăriile de sector: achiziția testelor, organizarea spațiului necesar, la Arena Națională, și participarea personalului medical.

Citeşte şi Gabriela Firea propune mai multe spaţii unde pot avea loc spectacole în aer liber. „E important să reluăm activitatea teatrelor”