Primăria Capitalei anunţă că vor fi spălate străzile din Bucureşti

Primăria Capitalei anunţă că, din ordinul primarului general, Gabriela Firea, se desfăşoară o acţiune de spălare a străzilor din Bucureşti.

02 sept. 2019, 16:22

„Din dispoziţia primarului general, Gabriela Firea, operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei desfăşoară, în această perioadă, un amplu program de spălare a arterelor din Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Municipiului Bucureşti.

Conform sursei citate, la începutul lunii trecute, reprezentanţii Direcţiei de Utilităţi din cadrul Primăriei Capitalei au avut şedinţe de lucru cu operatorii de salubrizare din toate sectoarele Bucureştiului, pentru a stabili, conform contractelor pe care aceştia le au cu primăriile de sector, un plan de spălare a arterelor, în paralel cu acţiunile zilnice de curăţenie şi eliminare a deşeurilor.

Astfel, în fiecare weekend, pe timpul nopţii, cât timp condiţiile meteo o vor permite, operatorii de salubrizare mătură mecanizat şi spală străzile şi bulevardele cu soluţii ecologice (conform contractelor), în special arterele principale (inclusiv trotuare, staţii şi refugii), cele cu trafic STB şi cele cu obiective sociale (unităţi de învăţământ, instituţii publice, spitale etc.).

De la inceputul lunii august şi până în prezent au fost spălate peste 100 de artere din Capitală, precizează PMB.

„Primăria Capitalei mulţumeşte atât primăriilor celor 6 sectoare ale Bucureştiului, cât şi companiilor de salubritate pentru buna colaborare în realizarea acestor acţiuni de salubrizare a oraşului”, mai scrie în comunicat.