Primăria Capitalei cumpără un aparat de dializă pentru bolnavii care au şi coronavirus. „Nu mai putem să amânăm”

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat, luni, în cadrul şedinţei Consiliului General, că va fi achiziţionat un aparat de dializă pentru Spitalul Victor Babeş, necesar bolnavilor de COVID-19 care au insifucienţă renală. De asemenea, edilul a precizat că se va amâna plata chiriilor pentru oamenii care locuiesc în casele şi apartamentele de la Agenţia Fondului Imobiliar.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 09:09
Primăria Capitalei cumpără un aparat de dializă pentru bolnavii care au şi coronavirus. „Nu mai putem să amânăm”

Primarul general a anunţat că următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti se va desfăşura online numai după se va vota astăzi modificarea regulamentului. Gabriela Firea i-a criticat pe consilierii PNL care nu au venit la şedinţa CGMB.

„Îmi pare rău că sunt unii consilieri generali, în special din partea PNL, care nu au înţeles gravitatea situaţiei şi care au făcut aseară declaraţii total nepotrivite cu privire la convocarea unei şedinţe de CGMB. Câtă vreme medicii, asistente, personalul de la salvare, poliţiştii, pompierii, vânzătorii de la alimentară lucrează, înţeleg că sunt unii consilieri care vor să stea sub plapumă. Trebuie să îi izolăm pe seniori, dar, noi trebuie să punem osul la treabă. Mi se pare nepotrivit să te ascunzi în calitate de consilier general”, a precizat Gabriela Firea.

Proiectele de pe ordinea de zi a CGMB de luni, 23 martie

  • Achiziţia unui aparat de dializă pentru Spitalul Victor Babeş care este necesar bolnavilor de COVID-19 care au insifucienţă renală. Este foarte urgent de cumpărat. Nu mai putem să amânăm.
  • Elevii, studenţii, dar şi adulţii care au urgenţe stomatologice. În momentul în care s-au suspendat cursurile, automat s-au închis şi cabinetele şcolar stomatologice pe care noi le-am înfiinţat în ultimii ani. Prin administraţia spitalelor, am gândit un concept astfel încât să se asigure urgenţele de natură stomatologică inclusiv pentru persoanele care sunt infectate cu coronavirus, dar au şi urgenţe stomatologice.
  • Un alt proiect pe care îl vom vota astăzi se referă la o masă caldă oferită de Direcţia de Asistenţă Socială pentru persoanele vulnerabile din municipiul Bucureşti. Este vorba despre persoane nedeplasabile, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale şi la persoane care nu mai au niciun venit în această perioadă.
  • Amânăm fără niciun fel de penalitate plata chiriilor celor locuiesc în casele şi apartamentele de la Agenţia Fondului Imobiliar. Este o măsură normală pe care o luăm în această periodă când toată lumea suferă din cauza pandemiei.

REPETAREA ANULUI ŞCOLAR, un scenariu luat în calcul de autorităţile din România în contextul epidemiei de coronavirus