Primaria Capitalei, despăgubire de 7 milioane de lei pentru afaceristul Puiu Popoviciu. Judecătorii au confiscat banii

O firma controlata de controversatul om de afacri Puiu Popoviciu, Baneasa Investments, a primit despagubiri de 7,1 milioane de lei de la Primaria Capitalei, in urma exproprierii unui teren din Sectorul 4. Banii au fost sechestrati insa imediat de judecatori, in contul procesului cu terenurile Universitatii de Agronomie.

03 dec. 2019, 16:41
Primaria Capitalei, despăgubire de 7 milioane de lei pentru afaceristul Puiu Popoviciu. Judecătorii au confiscat banii

Judecatorii au decis ca banii primiti de Puiu Popoviciu ca despagubire sa mearga intr-un cont special, deoarece terenul se afla sub sechestru asigurator in dosarul „Baneasa,” privind fraude cu terenurile Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV), scrie Ziare.com.

Decizia a fost luata la sfarsitul lunii octombrie de Curtea de Apel Bucuresti, potrivit portalului instantelor, dar Baneasa Investments a contestat-o la Inalta Curte. De acesti bani mai este interesata si o societate bancara, care a finantat firma si care a contestat masura sechestrului asigurator.

Puiu Popoviciu a fugit in Marea Britanie inainte de decizia definitiva de condamnare, iar procedura de extradare dureaza de aproximativ doi ani. El se afla pe lista celor mai cautati romani.

Citește și: Judecătorii britanici au decis predarea către România a miliardarului român Puiu Popoviciu