Primăria Capitalei extinde proiectul privind circulaţia autobuzelor pe linia de tramvai

Publicat: Vineri, 31 Iulie 2020 16:10 // Actualizat: Vineri, 31 Iulie 2020 16:10 // Sursa: romaniatv.net

Începând cu 1 august, Societatea de Transport București STB SA introduce încă trei linii de autobuz care vor circula pe linia tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni, pe anumite segmente, fără a-și modifica traseul.

De asemenea, autobuzele unei linii regionale vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe linia 1/10, pe Șos. Olteniței.

Autobuzele de pe liniile 143, 682 și R409 vor circula astfel:

• Autobuzele liniei 143 – vor circula pe Șoseaua Colentina, pe linia de tramvai, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Str. Teiul Doamnei, numai pe sensul spre terminal „Arena Naţională".

• Autobuzele liniei 682 – vor circula pe Șoseaua Colentina, pe linia de tramvai, pe sensul spre terminal „Escalei", pe tronsonul cuprins între Str. Ziduri Moşi şi Str. Teiul Doamnei, respectiv tronsonul cuprins între Str. Maior Băcilă şi Şos. Fundeni, iar pe sensul spre terminal „Baicului", pe tronsonul cuprins între Str. Doamna Ghica şi Str. Ziduri Moşi.

• Autobuzele liniei R409 - vor circula pe Șoseaua Colentina, pe linia de tramvai, pe sensul spre terminal „Merii Petchii", pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Str.Teiul Doamnei, respectiv tronsonul cuprins între Str. Maior Băcilă şi Şos. Fundeni, iar pe sensul spre terminal „Bucur Obor", pe tronsonul cuprins între Şos. Fundeni şi Str. Maior Băcilă.

• Autobuzele liniei regionale R439 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe linia 1/10, pe Șos. Olteniței, între Str. Parincea și Str. Grigore Marin (Romprim) – pe sensul spre terminalul „Danubiana" și între Str. Grigore Marin (Romprim) și Str. Lunca Bârzești – pe sensul spre terminalul „Piața Sudului".

Modificările opririi în fiecare stație vor fi anunțate în toate stațiile de autobuz de pe tronsoanele care fac parte din proiect, iar personalul STB SA va fi prezent în aceste stații pentru a îndruma călătorii spre zonele corecte de așteptare, respectiv pe peroanele de tramvai.

Reamintim faptul că, în prima etapă, proiectul a fost implementat cu succes la începutul lunii iunie, pentru autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizând și stațiile acestora.

Pentru a asigura călătorilor un transport public sigur, comod și rapid, STB SA a pus la punct un sistem de semaforizare inteligentă pentru prioritizarea în trafic și a separat traficul rutier general de linia de tramvai. Pe calea de rulare va fi turnat material antiderapant.

Citeşte şi Nicuşor Dan vrea să amenajeze o parcare în autobaza STB cu bani europeni. "Autobaza este plină noaptea şi mult mai goală ziua"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
linie de tramvai Primăria Capitalei STB
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H