Primăria Capitalei îmbracă oamenii străzii pentru iarnă

Primarul general Sorin Oprescu a trasat sarcină Direcţiei Operaţiuni din cadrul Primăriei Capitalei să asigure îmbrăcăminte de iarnă şi încălţăminte pentru oamenii străzii. De asemenea, edilul a cerut spitalelor din Bucureşti să asigure câte cinci locuri pentru cei care vor fi adunaţi de pe străzi de autorităţi şi au nevoie de asistenţă medicală.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 08:43
Primăria Capitalei îmbracă oamenii străzii pentru iarnă

Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a cerut, miercuri dimineaţă, în cadrul comandamentului de iarnă organizat la Primărie, ca Direcţia de Operaţiuni să cumpere haine groase şi saci de dormit pentru oamenii străzii.

Îi aduc (la adăposturi, n.r.) pe băieţii ăştia din Gara de Nord, care au venit special să cerşească, dar ăştia dimineaţa pleacă la serviciu. Direcţia operaţiuni e aici? Vă rog frumos, domnul director, să-i îmbrăcaţi pe ăştia. Vă rog să faceţi comandă de canadiene şi de saci de dormit. E ştiu că mulţi o să le vândă ca să poată să bea, dar îi îmbrăcăm şi continuăm cu acţiunea de a-i căuta prin parcuri şi prin scările de bloc„, a spus Sorin Oprescu.

Toate spitalele noastre să pregătească câte cinci locuri fiecare să-i adăpostească pe cei în nevoie. Anunţaţi-o pe doamna director Grasu că oricât aş fi eu de bun samaritean, nu pot să-i cazez pe toţi păcălicii din Gara de Nord care vin din toată ţara să cerşească în Bucureşti. Şi să nu mi-i mai aducă la adăpost, pentru că acolo este o împletire de patologie bună de studiu: HIV, TBC, sifilis şi aşa mai departe. Nu putem să umplem adăposturile de oameni bolnavi, care nu fac altceva decât să-i îmbolnăvească şi pe alţii. Doamna director Tania Rădulescu să facă o comisie de dispecerizare şi triere a bolnavilor şi apoi îi duce la spitalele de specialitate. Acolo spălat, călcat, frezat, îmbrăcat… Haine le dă domnul director de la Operaţiuni, ca să plece din spital îmbrăcaţi şi încălţaţi, că altfel mor de frig pe stradă„, a mai spus Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei s-a arătat deranjat de faptul că niciun reprezentant de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti nu a fost prezent la şedinţa de la ora 7.00 a Comandamentului de iarnă: „ASSMB-ul e aici? Verifică, dragă, cine i-a anunţat, şi dacă nu, scoală-i din somn. Pe toţi! să se prezinte la mine peste o jumătate de oră. (…) Ăştia sunt boieri, se scoală dimineaţă târziu”.