Primăria Capitalei, în colaps! Mii de angajați vor primii doar 25% din salariu! Nicușor Dan ridică din umeri: „Continuăm discuţiile”

Haosul domnește în Primăria Capitalei. În timp ce mii de angajați vor primi la începutul săptămânii viitoare doar 25% din salarii, primarul Nicușor Dan ridică din umeri și spune că aceștia sunt singurii bani pe care i-a găsit în primărie.

08 mart. 2024, 10:42
Primăria Capitalei, în colaps! Mii de angajați vor primii doar 25% din salariu! Nicușor Dan ridică din umeri: „Continuăm discuţiile”
Primăria Capitalei, în colaps! Mii de angajați vor primii doar 25% din salariu!

Primăria Capitalei, în colaps! Mii de angajați vor primii doar 25% din salariu! Țara arde și primarul Nicușor Dan se piaptănă. După ce a reușit performanța de a destabiliza întreg Bucureștiul, primarul Nicușor Dan a adus și Primăria Generală a Capitalei în colaps.

Citește și Ce spune Nicușor Dan despre Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Ionuț Lupescu. Pericolul posibililor contracandidați la Primăria Capitalei

Primăria Capitalei, în colaps! Mii de angajați vor primii doar 25% din salariu!

În următoarele zile, Primăria Capitalei va intra în blocaj deoarece pe primarul general nu l-a interesat bugetul instituției din acest an și de aceea nu la aprobat nici până în ziua de astăzi.

Aproximativ 7.000 de angajați ai instituției urmează să primească la începutul săptămânii viitore doar 25% din salarii, deoarece nu mai sunt bani.

Nicușor Dan ridică din umeri și spune că aceștia sunt singurii bani pe care i-a găsit în primărie.

Ca să pară implicat în acest subiect și să dea bine în fața electoratului, edilul a subliniat joi seară că vineri va continua discuțiile cu grupurile din Consiliul General al Municipiului Bucureşti despre buget.

„Continuăm discuţiile, eu sunt gata să discutăm. (…) Situaţia nu se poate prelungi prea mult, pentru că deja cei 7.000 de salariaţi din primărie şi din instituţiile subordonate luni vor aştepta să-şi primească salariul şi vor vedea că vor primi 25%, toţi banii pe care i-am mai găsit în primărie azi. Pe 8, mâine, ar fi trebuit să primim 400 – 500 de milioane pentru toate cheltuielile, inclusiv salariile din companii. N-o să-i primim pentru că nu avem buget şi atunci trebuie să rezolvăm foarte, foarte repede problema asta. Eu aş vrea mâine, cred că e nerealist mâine, dar luni cel târziu, ca oamenii să îşi primească salariile şi multe altele, factura la iluminatul public, o să vină factura de la transportul public care cuprinde şi salariile la şoferi şi vatmani şi motorina şi toate astea. Sunt mentenanţe, sunt spitale care au nevoie de medicamente. Toate cheltuielile curente trebuie plătite. Nu putem să funcţionăm fără buget”, a afirmat Nicuşor Dan la digi24.

Declarațiile lui Nicușor Dan au venit la numai o zi după ce proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins, miercuri, pentru a doua oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Acesta a întrunit doar 19 voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi 17 abţineri. Voturile „pentru” au fost însă insuficiente în vederea adoptării proiectului.

 

Citește și Victor Ciutacu, despre testarea lui Ionuț Lupescu la Primăria Capitalei: „Dacă-l întreabă Nicușor Dan de conducte și PUZ-uri, se închide brusc la nonstop”