Primăria Capitalei, taxată cu 3.000 de lei pentru că a tărăgănat proiectul de buget pe 2012

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti a amendat Primăria Capitalei cu 3.000 de lei pentru neîntocmirea la termenul legal a proiectului de buget al Capitalei pe anul 2012, Prefectura Bucureşti semnalând întârzierea.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 12:26
Primăria Capitalei, taxată cu 3.000 de lei pentru că a tărăgănat proiectul de buget pe 2012

Direcţia de Finanţe a dispus şi sistarea alimentării Primăriei Capitalei cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, începând din 13 februarie până la adoptarea bugetului.

Sistarea acestor cote înseamnă că municipalitatea poate face plăţi din bugetul local numai în limita celorlalte venituri încasate, se arată într-un comunicat de marţi al Prefecturii Capitalei.

Legea bugetului de stat pe anul 2012 a fost publicat în 22 decembrie 2011 în Monitorul Oficial. Conform legii, proiectul de buget local se aprobă de Consiliul General, la propunerea primarului, în maximum 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial.

Astfel, ordonatorul de credite, respectiv primarul general, avea obligaţia de a întocmi proiectul de buget, de a-l prezenta dezbaterii publice şi de a-l înainta Consiliului General spre adoptare, a precizat Prefectura Capitalei.

Potrivit Prefecturii, termenul până la care bugetul Capitalei trebuia adoptat este 9 februarie.