Primăria Capitalei: Taximetriştii independenţi vor să fie arondaţi la dispeceratul companiei municipale de transport

Publicat: Joi, 11 Ianuarie 2018 10:20 // Actualizat: Joi, 11 Ianuarie 2018 10:59 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanţii taximetriştilor independenţi au propus, la o întâlnire la Primăria Capitalei, ca reclamaţiile să se facă numai prin intermediul unui telverde, iar măsurile de sancţionare să fie luate de către Poliţia Locală. De asemenea, taximetriştii independenţi ar vrea să fie arondaţi la dispeceratul Companiei Municipale Managementul Transportului şi la viitoarea platformă online a acesteia, susţine Municipalitatea.

Conform Primăriei Capitalei, administratorul public al municipiului Bucureşti, Sorin Chiriţă, alături de consilieri ai primarului general şi de directorii direcţiilor Transporturi şi Juridic s-au întâlnit cu reprezentanţii taximetriştilor independenţi din Bucureşti, pentru a discuta despre soluţii de îmbunătăţire a serviciului public de transport în regim de taxi, iar taximetriştii "au salutat iniţiativa Primăriei" de a crea prin Compania Municipală Managementul Transportului un dispecerat atât pentru taxi, cât şi pentru alte tipuri de transport public şi şi-au exprimat intenţia de a fi arondaţi la acest dispecerat, precum şi la viitoarea platformă online (aplicaţie) a companiei municipale.

De asemenea, au avut loc discuţii privind regulamentul de organizare a serviciului public de transport local în regim de taxi, una dintre propunerile reprezentanţilor taximetriştilor independenţi fiind ca reclamaţiile să se facă numai prin intermediul unui telverde, iar măsurile de sancţionare să fie luate de către Poliţia Locală, mai spune Primăria Capitalei.

Regulamentul pentru transport persoane în regim taxi, pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei până în 7 februarie, prevede obligaţia firmelor de taxi de a avea montat sistem de plată cu cardul în toate maşinile şi sancţionarea şoferilor cu amendă de până la 500 de lei dacă refuză cursele. De asemenea, proiectul instituie obligativitatea existenţei dispeceratelor la care clientul să poată apela telefonic sau prin alte mijloace şi care să poată transmite taximetriştilor comenzile prin staţie de emisie - recepţie. Maşinile trebuie dotate cu aparate de taxat fiscalizate.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
protest taximetristi taximetristi bucuresti taximetrişti independenţi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H