Primăria Capitalei: Termenul asumat de constructor pentru pasajul de la Piaţa Sudului a fost martie 2017

Publicat: Miercuri, 06 Iulie 2016 18:26 // Actualizat: Miercuri, 06 Iulie 2016 18:26 // Sursa: romaniatv.net

Termenul asumat în mod oficial de constructor pentru pasajul de la Piața Sudului a fost luna martie 2017, a informat Primăria Capitalei, care a menționat că în acest moment proiectul este finalizat în proporție de circa 70%, dar stadiul efectiv al lucrării de infrastructură este de 53%.

"În acest moment, proiectul Pasajul Sudului este finalizat în proporție de circa 70%, conform raportărilor consultantului de management. (...) Referitor la comunicatul de presă al PMB din data de 30 iunie 2016, în care este anunțat un grad de finalizare de 53%, menționăm că această informație se referea la stadiul efectiv al lucrării de infrastructură și nu la procentul de realizare a proiectului în ansamblul său, care cuprinde și alte tipuri de cheltuieli și activități (informare, management, publicitate, audit, dirigenție de șantier)", a precizat Biroul de presă al PMB, prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, Primăria Capitalei a contrazis declarațiile fostului primar general interimar Răzvan Sava care susținea că proiectul pasajului era finalizat în proporție de 80% la momentul terminării mandatului său.

"Domnul Răzvan Sava a semnat, la data de 24.05.2016, în calitate de primar general interimar, raportul de progres al beneficiarului PMB, în care este menționat clar că proiectul este finalizat într-un procent de 60,47%. În aceste condiții cum poate acum dl Răzvan Sava să menționeze că a lăsat proiectul la un stadiu de 80%?", se arată în comunicat.

Gabriela Firea a solicitat constructorului de la Piața Sudului, pe 10 iunie, în contextul unei vizite de lucru efectuate pe șantier, să accelereze ritmul lucrărilor astfel încât proiectul să fie finalizat cel târziu în decembrie 2016, reamintește PMB.

"Termenul asumat însă în mod oficial de către constructor, pentru terminarea proiectului, a fost luna martie 2017. Ulterior, pentru ca banii europeni absorbiți deja să nu trebuiască să fie returnați Comisiei Europene, având în vedere gradul de întârziere a lucrărilor, reprezentanții Municipalității au semnat Actul Adițional la Contractul de finanțare, prin care Municipiul București este obligat să finalizeze lucrările cel târziu până în decembrie 2018", a menționat Primăria Capitalei.

Liberalul Răzvan Sava, fostul primar general interimar al Capitalei, i-a reproșat, marți, actualului edil general, Gabriela Firea, că și-a schimbat de trei ori declarațiile privind stadiul lucrărilor la pasajul de la Piața Sudului și i-a cerut să înceteze cu "minciuna despre greaua moștenire". De asemenea, Răzvan Sava, în prezent consilier local la sectorul 4, a susținut că, în urmă cu trei zile, Gabriela Firea a anunțat că pasajul este realizat în proporție de 53% și că are ca nou termen de încheiere — luna decembrie a anului 2018.

Citeşte şi Sava, atac la Gabriela Firea: Şi-a schimbat de trei ori declaraţiile privind pasajul de la Piaţa Sudului

 
loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
constructor pasaj piata sudului Primăria Bucureşti termen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 iul 08:02
...sfârşitul anului 2016, cât şi primăvara lui 2017 şi chiar finele anului 2018.CITEŞTE ŞIPrimăria Capitalei: Termenul asumat de constructor pentru pasajul de la Piaţa Sudului a fost martie 2017Termenul asumat în mod oficial de constructor pentru pasajul de la Piața...
06 iul 18:45
...Şi-a schimbat de trei ori declaraţiile privind pasajul de la Piaţa SuduluiSursa flux SOIM Press: RTVCitește mai multe stiri flux ..SOIM Press...
06 iul 18:44
... Termenul asumat în mod oficial de constructor pentru pasajul de la Piața Sudului a...
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H