Primăria Capitalei va împrumuta suma de 140 de milioane de lei. Cum vor fi cheltuiţi banii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, luni, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre privind contractarea unui împrumut în valoare de 140 de milioane de lei pentru cofinanţarea unor proiecte ale Capitalei care beneficiază de finanţare europeană. Printre aceste proiecte se află restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf şi amenajarea circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca.

25 feb. 2013, 16:20
Primăria Capitalei va împrumuta suma de 140 de milioane de lei. Cum vor fi cheltuiţi banii

Primăria Municipiului Bucureşti va împrumuta suma de 140 de milioane de lei, cu o perioadă de achitare a datoriei de 15 ani, pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri europene.

Proiectele municipalităţii care beneficiază de finanţare nerambursabilă din fonduri europene sunt cele de consolidare, restaurare si conservare a Arcului de Triumf, consolidare, restaurare şi conservare a Casei Cesianu, consolidare, restaurare şi conservare a Observatorului Astronomic Vasile Urseanu, reabilitare şi consolidare a Muzeului Dr. Nicolae Minovici, reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor, reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei, reabilitare a infrastructurii rutiere în zona Piaţa Sudului.

În proiectul de hotărâre privind contractarea acestui împrumut se menţionează faptul că, deşi suma totală estimată ca fiind necesară pentru asigurarea cofinanţarea proiectelor este de 66.548.864 lei, municipalitatea trebuie să asigure „disponibilităţi, dimensionate în mod optim pentru acoperirea cheltuielilor aferente proiectelor, până la încasarea rambursărilor din fonduri UE sau TVA”, ajungându-se, astfel, la estimarea unui necesar total de finanţare de 140.000.000 de lei.

Prin acest împrumut se va asigura implementarea proiectelor de către Primăria Capitalei respectând graficul de timp planificat.

 

Regulamentul privind terasele din Centrul Vechi, RESPINS de CGMB. Oprescu: Eu nu negociez Capitala