Primăria din Barcelona NU mai DĂRÂMĂ clădirea Can Vies care a provocat proteste violente

Primăria din Barcelona a confirmat vineri că, în ciuda faptului că localnicii din cartierul Sants au respins orice propunere de dialog, autorităţile au luat decizia de a anula dărâmarea clădirii Can Vies, care a stat la baza izbucnirii recentelor proteste violente din capitala Cataloniei, transmit agenţiile spaniole de presă.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 15:23
Primăria din Barcelona NU mai DĂRÂMĂ clădirea Can Vies care a provocat proteste violente

În plus, primăria a anunţat că va stabili un perimetru de securitate în jurul clădirii, pentru a evita orice risc. Anterior, autorităţile deciseseră dărâmarea clădirii, în care locuiau de mai multă vreme numeroase persoane fără adăpost. Evacuarea acestora şi anunţul dărâmării au generat tulburările violente din ultimele zile, soldate cu câteva zeci de persoane arestate.

Primăria a precizat că a luat decizia de a anula demolarea clădirii pentru a demonstra ‘dorinţa de a negocia cu colectivele din Can Vies, pentru a găsi o soluţie la ceea ce se petrece în cartierul Sants în ultimele zile’. Reprezentanţii asociaţiei vecinilor au cerut la rândul lor să fie lăsaţi să reconstruiască imobilul, însă au solicitat totodată şi demisia primarului Xavier Trias, din cauza violenţelor recente