Primăria din Ploieşti a cheltuit sute de mii de euro pe statui

Primăria din Ploieşti investeşte sute de mii de euro în statui. Doar pentru mutarea unei sculpturi, municipalitatea cheltuieşte 75.000 de euro. Asta după ce, în urmă cu o lună, edilii au alocat 200.000 de euro pentru un ansamblu monumental care îl reprezintă pe dramaturgul Ion Luca Caragiale. În tot acest timp, locuitorii oraşului se plâng că au parte de cultură doar la nivel de statui.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 10:23
Primăria din Ploieşti a cheltuit sute de mii de euro pe statui

Statuia Libertăţii, inaugurată în anul 1881, a fost o prioritate pe lista obicetivelor ce trebuiau reabilitate. Tocmai de aceea, muncipalitatea nu a mai stat pe gânduri şi a plătit 75.000 de euro pentru lucrări.

„Lucrările erau absolut necesare, pentru că se putea crea un accident în zona respectivă şi efectiv statuia să nu mai poată fi recuperată”, a declarat viceprimarul din Ploişti, Cristian Dumitru.

Şi dacă tot se cheltuiesc atâţia bani pentru statui, ar fi nevoie şi de evenimente culturale, spun localnicii. „Nu mi se pare normal ca într-un an de criză să cheltuim pe milioane de flori şi pe statui. Păcat că Ploieştiul are foarte puţină activitate culturală în oraş”, au spus localnicii nemulţumiţi.

În locul în care, până nu demult, a fost Statuia Libertăţii, a fost amplasat grupul statuar Caragiale, care a costat municipalitatea 200.000 de euro.