Primăria Iaşi oferă cele mai mici burse dintre oraşele mari ale ţării: "Edilul Chirica este ipocrit"

Publicat: Luni, 13 Ianuarie 2020 19:07 // Actualizat: Luni, 13 Ianuarie 2020 19:09 // Sursa: romaniatv.net

PNL susține că Primăria Iași oferă cele mai mici burse școlare elevilor, față de celelalte orașe mari din țară. Primarul Mihai Chirica este acuzat de ipocrizie, întrucât deplânge soarta învățământului din România, dar nu face nimic concret.

Filiala ieşeană a PNL precizează, într-un comunicat de presă, că legea educaţiei naţionale prevede dreptul elevilor de a primi burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu, iar consiliile locale au obligaţia să adopte o hotărâre privind numărul şi cuantumul fiecărei burse, însă la Iaşi nu există o asemenea decizie.

"În fiecare an, domnul Chirica a prevăzut, la capitolul bugetar Burse, sume derizorii pentru stimularea performanţei şcolare a elevilor ieşeni. În prezent, Primăria Iaşi alocă 1.800 de burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu, iar la Cluj, primesc burse 16.200 elevi. Un elev merituos din Iaşi primeşte bursă de performanţă 45 de lei, pe când un elev cu rezultate foarte bune din Constanţa primeşte o bursă de 500 de lei.

Fondurile alocate de Primăria Iaşi în domeniul educaţiei sunt cele mai mici, comparativ cu celelalte oraşe de peste 300.000 de locuitori din ţară. Edilul Chirica este ipocrit când deplânge soarta învăţământului în România. În loc să facă ceva concret, el face declaraţii patetice despre calitatea educaţiei în România”, afirmă liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea.

Ce spune primarul Mihai Chirica?

Primarul Mihai Chirica a declarat că nu municipalitatea decide modalitatea de acordare a burselor, ci consiliile de administraţie ale şcolilor.

"Decizia este în mâna consiliilor de administraţie. La colegiile de prim rang din oraş sunt nişte criterii, la celelalte şcoli altele sunt criteriile. Nu noi le stabilim. Noi vrem să stimulăm performanţa elevilor şi să sprijinim elevii aflaţi în situaţii deosebite, însă nu trebuie distrus echilibrul şcolar”, a spus edilul Mihai Chirica pentru News.ro.

Întrebat de ce Primăria nu adoptă o hotărâre de consiliu privind modul de acordare a burselor pentru elevi, Chirica a admis că "asta se poate face doar pentru bugetul care urmează”, fără însă a preciza dacă decizia va fi discutată în Consiliul Local.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Mihai Chirică primăria Iaşi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
24 Jan
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H