Primăria Iaşi refuză să aprobe protestul PDL

Protestele pregătite de PDL împotriva USL se lovesc de primele probleme. La Iaşi, primarul PSD Gheorghe Nichita a refuzat să aprobe mitingul democrat-liberalilor, motivând că  în aceeaşi zi este programată o acţiune a USL.

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 11:43
Primăria Iaşi refuză să aprobe protestul PDL

Primăria Iaşi a refuzat să aprobe mitingul PDL de la Iaşi, programat pentru sâmbătă, 21 iulie, în Piaţa Unirii din municipiu, pe motiv că în aceeaşi zi şi în acelaşi loc este programat mitingul USL.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că mitingul PDL programat la Iaşi nu poate avea loc, întrucât în aceeaşi zi este programată o acţiune similară a USL.

„Vinerea trecută, PSD Iaşi a depus o cerere pentru un miting în Piaţa Unirii. Cei de la PDL au venit cu solicitarea abia luni. Comisia din primărie s-a întrunit ieri (luni – n.r.) şi a aprobat cererea USL. La Iaşi, în Piaţa Unirii, pe 21 iulie va avea loc mitingul USL”, a afirmat Sebastian Buraga.

Întrebat cum explică faptul că solicitarea PSD Iaşi pentru miting a fost depusă cu câteva ore înainte ca Parlamentul să decidă suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, purtătorul de cuvânt al primăriei ieşene a răspuns: „Nu ştiu. Probabil au depus cererea preventiv”.

Luni, liderul PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea a declarat că democrat-liberalii au depus o cerere la Primăria Iaşiului, pentru organizarea unui miting de susţinere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Mitingul urma să aibă loc sâmbătă 21 iulie, în Piaţa Unirii din Iaşi.

Dumitru Oprea afirma că nu exclude ca primarul PSD Gheorghe Nichita să nu aprobe cererea PDL.

„Cei de la USL sunt în stare de orice”, spunea cu o zi în urmă liderul democrat-liberalilor ieşeni.

Colegiul Director al PDL a decis, luni, organizarea a trei mitinguri în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, pentru „susţinerea democraţiei, a statului de drept şi a instituţiilor”, anunţa preşedintele PDL Vasile Blaga, neprecizând dacă va participa şi Traian Băsescu la aceste mitinguri.

„Am stabilit împreună cu colegii noştri să organizăm în perioada următoare trei mitinguri în ţară, în prima sâmbătă la Cluj, în următoarea sâmbătă la Iaşi şi joi, 26 iulie, la Bucureşti, mitinguri pentru susţinerea democraţiei, statului de drept, a instituţiilor care au fost atacate atât de USL”, afirma Blaga.