Primăria municipiului Galaţi, împrumut de 100 milioane lei

Primăria municipiului Galați contractează un credit de 100 milioane lei de la CEC Bank pentru realizarea unor obiective locale de investiții, a anunțat, vineri, primarul Ionuț Pucheanu.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 12:33
Primăria municipiului Galaţi, împrumut de 100 milioane lei

Cele 100 de milioane lei vor fi folosite pentru achiziționarea de centrale termice pentru unitățile de învățământ, construirea unei parcări supraetajate, resistematizarea unei străzi principale, modernizarea Parcului Eminescu din centrul orașului, amenajarea unui spațiu pentru târgul auto sau achiziționarea de noi troleibuze.

Contractul de credit de investiții de 100 milioane lei se va derula pe o perioadă de 120 luni.

„Este valoarea maximă în care ne putem duce, 100 milioane de lei sunt extrem de necesari pentru ducerea la bun sfârșit a proiectelor pe care le-am stabilit de comun acord cu colegii noștri din consiliul local pentru a fi demarate la nivelul municipiului Galați. Dobânda e undeva de 0,75% plus ROBOR, ajungeam undeva sub 2% pe total, sper să nu greșesc cifrele. E una dintre cele mai bune dobânzi pe care o unitate administrativ-teritorială a obținut-o la nivel național în urma unei licitații. Licitația a fost încheiată, CEC-ul fiind banca desemnată câștigătoare și am avut nevoie de avizul consiliului local pentru a valida această tranzacție. Urmează pașii legali pentru a beneficia de acești bani din împrumut”, a spus Pucheanu, potrivit Agerpres.

Edilul a menționat că odată împrumutată această sumă, gradul de îndatorare al municipalității va fi de aproximativ de 20%, în condițiile în care bugetul anual al Primăriei Galați este de aproximativ 500 milioane lei.