Primăria Sectorului 1 a plătit o parte din datoria Romprest

Clotilde Armand a anunţat pe Facebook că a transferat către Romprest suma de 14 milioane lei pentru plata salariilor și a combustibilului.

10 feb. 2021, 16:54
Primăria Sectorului 1 a plătit o parte din datoria Romprest

Primăria Sectorului 1 a plătit o factură importantă către Romprest, care anunţaseră joi că nu vor ridica gunoiul în centrul Capitalei. „O parte din acționarii Companiei Romprest SA au decis anul trecut să ne șantajeze lăsând gunoiul pe străzile Sectorului 1. Săptămâna trecută au început din nou acest șantaj amenințând că de mâine nu vor mai ridica gunoiul. Argumentele? Nu mai au bani de salarii și de combustibil din cauza că Primăria Sectorului 1 nu a plătit facturi declarate nelegale de Curtea de Conturi din vremea primarului diamant. Pentru aceste facturi Romprest a cerut executarea silită a Primăriei iar instanța le-a respins solicitarea.

Am transferat astăzi către Romprest suma de 14 milioane lei pentru plata salariilor și a combustibilului. Solicitarea lor era plata a 100 milioane lei pentru facturi restante, în condițiile în care anul trecut Primăria Sectorului 1 a achitat deja 200 de milioane lei către Romprest. Totodată, sper că toți angajații acestei companii să conștientizeze că sunt importanți pentru noi și comunitatea locală”, a anunţatprimarul Clotilde Armand pe Facebook. 

Compania Romprest anunţă că va îngriji pe cheltuiala sa câinii din adăpostul Odăi până la soluţionarea litigiului cu Primăria Sectorului 1, pe tema contractului de salubritate.

“Considerăm că animalele fără stăpân nu trebuie să devină victime colaterale în războaiele politice ale primarului Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, şi sperăm ca situaţia juridică a adăpostului să revină cât mai curând la normal. Mulţumim Primăriei Generale a Capitalei pentru disponibilitatea de a prelua temporar finanţarea adăpostului Odăi, însă societatea noastră a decis să îşi asume ea cheltuielile legate de îngrijirea câinilor fără stăpân. Asigurăm pe toţi iubitorii animalelor din Bucureşti că acestea vor fi în continuare la fel de bine îngrijite ca si până acum şi că societatea Romprest va colabora cu autorităţile locale ori de câte ori va fi nevoie pentru ca animalele fără stăpân să aibă parte de îngrijirea pe care orice fiinţă o merită”, anunţă Romprest într-un comunicat.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că, în contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service şi Primăria Sectorului 1 şi pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, a cerut ca ASPA să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate.

Edilul a adăugat că PMB poate finanţa acest adăpost, pentru o perioadă de una sau două luni, iar în acest interval pot fi găsite soluţii pe termen lung.

Clotilde Armand i-a replicat lui Nicuşor Dan, într-un comentariu la postarea acestuia de pe Facebook, că la şedinţa de vineri din Primăria Sectorului 1 a fost propus acelaşi lucru anunţat de primarul general şi a adăugat că poate pe viitor va răspunde acestor solicitări.

Clotilde susţine că îi cheamă pe acţionarii majoritari ai Romprest la dialog. Ciutacu reacţionează dur şi face dezvăluiri: „Hai sictir cu mafioţeniile voastre!”