Primăria Sectorului 1 a plătit datoriile Romprest către sortatorii de deşeuri. „În doar 3 ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”

Edilul Clotilde Armand a declarat că Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschisă "porţile sortatorilor" pentru a-i plăti direct. Gunoiul a început să fie ridicat începând de miercuri dimineaţă.

16 iun. 2021, 12:33
Primăria Sectorului 1 a plătit datoriile Romprest către sortatorii de deşeuri. „În doar 3 ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”

Clotilde Armand a anunţat că, în pofida piedicilor puse de Romprest, Primăria Sectorului 1 a reuşit să plătească direct sortatorii de deşeuri.

„Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă astăzi dimineaţă porţile sortatorilor şi să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest), iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Edilul a mai precizat că Primăria Sectorului 1 a înştiinţat miercuri Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare. În caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu firma de salubritate va fi reziliat. Mai mult, Clotilde Armand acuză operatorul de salubritate că nu şi-a plătit sortatorii.

„Sortatorii şi-au închis porţile şi operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege şi de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluţie să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeţi? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Şi au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluţii. Şi am găsit”, a adăugat Clotilde Armand.

Citeşte şi: Clotilde Armand dă vina pe PNL pentru scandalul gunoaielor din Sectorul 1 şi cere rezilierea contractului cu Romprest

Primăria Sectorului 1 a plătit datoriile Romprest către sortatorii de deşeuri. Reacţia firmei de salubritate

De cealaltă parte, Romprest a anunţat marţi pe site-ul său reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare Rom Waste Solutions SA.

„Având în vedere că în seara zilei de 15.06.2021 am fost informaţi privind reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare agreat Rom Waste Solutions SA, Romprest va putea preda la staţie deşeurile care în prezent blochează autospecialele şi echipamentele alocate serviciului, urmând a reveni la regim normal de colectare a deşeurilor pe raza administrativă a Sectorului 1. Romprest va mobiliza toată flota operaţională pentru a colecta deşeurile adunate în depozite necontrolate. Adresăm un apel la înţelegere şi colaborare către populaţie şi către Poliţia Locală pentru a sprijini operatorul în demersul său de a asigura serviciul în regim de normalitate în aria delegată”, a precizat Romprest.

Potrivit Agerpres, în cursul zilei de marţi, directorul operaţional al Romprest, Sorin Velicu, a declarat, la întrevederea factorilor implicaţi în domeniul salubrităţii în Sectorul 1, care a avut loc la propunerea preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, că operatorul de salubritate nu a întrerupt colectarea deşeurilor, numai că nu are unde să le predea.

Velicu a menţionat că problemele au apărut pentru că plata serviciului de salubrizare nu se mai realizează în regim de continuitate de către autoritatea locală.

Citeşte şi: Clotilde Armand se încurcă în minciuni: „Primăria nu a primit amendă de la Garda de Mediu”. Octavian Berceanu: Amenzi s-au dat