Garda de Mediu confirmă amenda dată Primăriei Sectorului 1 din cauza gunoaielor, după ce Clotilde Armand spunea că e Fake News

Garda de Mediu a confirmat printr-un comunicat de presă că a amendat Primăria Sectorului 1 cu suma de 160.000 de lei din cauza gunoaielor. Reamintim că în urmă cu câteva zile, Clotilde Armand spunea că totul este Fake News.

16 iun. 2021, 18:16
Garda de Mediu confirmă amenda dată Primăriei Sectorului 1 din cauza gunoaielor, după ce Clotilde Armand spunea că e Fake News
Primăria Sectorului 1, amendată cu 160.000 de lei de Garda de Mediu din cauza gunoaielor

Garda de Mediu confirmă amenda dată Primăriei Sectorului 1 din cauza gunoaielor, după ce Clotilde Armand spune că e Fake News. Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Sectorului 1 a fost amendată cu 160.000 de lei pentru că nu a luat măsurile de salubrizare a sectorului și nu a prezentat documente privind respectarea legislației de mediu.

Primăria Sectorului 1, amendată cu 160.000 de lei de Garda de Mediu din cauza gunoaielor

Garda de Mediu a amendat şi operatorul de salubritate din sectorul 1 cu suma de 70.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor impuse în Autorizația de Mediu.

Citeşte şi Clotilde Armand, prima reacţie după controlul Gărzii de Mediu: „Este în curs, da?”

Clotilde Armand spunea în urmă cu câteva zile că informația conform căreia Primăria a fost amendată de Garda de Mediu este un „fake news”. În schimb, Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu spune că Primăria Sectorului 1 a fost amendată

„Luni am declanșat controale peste tot nu doar la Primăria Sectorului 1. Amenzi s-au dat dar nu e vorba despre sumele vehiculate. Vom transmite toate aceste detalii în cursul zilei de azi”, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Primăria spusese inițial că nu a primit nicio amendă și că informația e falsă, dar amenda doar nu a fost trimisă încă fizic. Controlul a avut loc, iar Primăria a fost anunțată că va primi amendă. Potrivit unor surse din instituție, municipalitatea va contesta amenda.

Pe lângă amenzile date în Sectorul 1, Garda de Mediu a mai amendat şi Primăria sector 6 cu suma de 50.000 lei și operatorii de salubritate din sectoarele 2,3 și 4.

Potrivit comunicatului de presă, în perioada 02-15.06.2021, Garda Națională de Mediu a verificat modul în care primăriile de sector din Municipiul București și societățile de salubritate cu care acestea au încheiate contracte au asigurat salubrizarea la nivelul Capitalei, fiind date amenzi în valoare de 440.000.

Citeşte şi Clotilde Armand dă vina pe PNL pentru scandalul gunoaielor din Sectorul 1 şi cere rezilierea contractului cu Romprest