Primăria Sectorului 2 investeşte în mediu şi în sursele de energie regenerabilă

Conştientă că investiţia în mediu înseamnă nu doar un plasament în viitorul comunităţii, ci şi o soluţie de economisire a resurselor bugetare, administraţia condusă de Neculai Onţanu se preocupă de încurajarea colectării selective a deşeurilor şi dezvoltarea utilizării surselor de energie alternativă.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 21:00

Şi, cum cel mai bun exemplu este cel propriu, Primăria Sectorului 2 a instalat panouri solare pe terasa sediului său administrativ pentru a completa resursele energetice pe care le utilizează. De asemenea, au fost instalate panouri fotovoltaice pentru iluminat în parcurile Râul Colentina, Dobroieşti, Parcul Sf. Pantelimon şi Lunca Florilor.

Totodată, administraţia sectoului 2 a implementat un pro­iect privind uti­lizarea de resurse regenerabile (pom­pe de căldură şi pa­nouri solare) la Gră­diniţa numărul 277 şi la centrele sociale Cireşarii, Luminiţa, Spe­ranţa, Casa din Vis şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2.

Pe de altă parte, pentru a încuraja participarea cetăţenilor din sectorul 2 la acţiuni de colectare selectivă a deşeurilor formate din echipamente şi aparatură electrocasnică, Primăria Sectorului 2 a organizat o campanie menită să stimuleze locuitorii să colecteze selectiv deşeurile formate din echipamente electrice şi electrocasnice. În cadrul campaniei fiecare cetăţean, care a predat aparatură veche, a primit în schimb un voucher care îi oferă posibilitatea ca până la data de 30 iunie să beneficieze de o reducere de 20% la achiziţionarea oricărui produs Samsung.

Această campanie vine în completarea eforturilor întreprinse de Primăria Sectorului 2 pentru a încuraja colectarea şi reciclarea electrocasnicelor uzate. Printre aceste demersuri se numără şi faptul că în ultima zi de sâmbăta a fiecărei luni administraţia colectează gratuit aparatele vechi de care cetăţenii sectorului 2 nu mai au nevoie. Pentru a facilita reciclarea, Primăria aflată în subordinea edilului Neculai Onţanu a deschis cel de-al doilea centru de colectare selectivă a deşeurilor electrice şi electrocasnice în Strada Baicului nr. 63.