Primăria Sectorului 2 pe locul întâi la sterilizarea câinilor din Bucureşti

Primăria Sectorului 2 continuă programul de sterilizare gratuită a câinilor cu proprietari şi comunitari din zona centrală a sectorului 2, respectiv pe străzile Spătarului, Cercului, Franzelarilor, Corbeni și Latină. Pentru ca acțiunea să fie cât mai eficientă, locuitorii sunt rugaţi să semnaleze zonele unde se găsesc câini comunitari la numerele de telefon 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, urmând ca echipele mobile de medici veterinari să realizeze operaţiile de sterilizare şi vaccinare în mod gratuit.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 21:03
Primăria Sectorului 2 pe locul întâi la sterilizarea câinilor din Bucureşti

Administrația condusă de Neculai Onțanu este una dintre cele mai active în ceea ce privește soluționarea problemei câinilor maidanezi. Astfel, alături de programul de sterilizare gratuită, prin care în ultimii ani au fost sterilizaţi peste 12.000 de câini şi care se desfăşoară în parteneriat cu Vier Photen, Fundaţia Speranţa şi Fundaţia Colţ Alb, Primăria Sectorului 2 a organizat numeroase acțiuni menite să încurajeze bucureştenii să adopte animalele fără stăpân.  Neculai Onţanu s-a pronunţat împotriva euthanasierii câinilor. Onţanu adaugă însă că „trebuie rezolvată şi problema generată de creşterea numărului câinilor comunitari din Capitală” ceea ce se poate face numai printr-o politică activă de castrare şi vaccinare a acestor animale.

De asemenea, edilul sectorului 2 a anunţat că din luna mai se va ideschide la Butimanu un nou adăpost pentru câini comunitari cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri, după cel deja existent în satul Tânganu, în care pot fi cazați până la 650 de câini. Primăria Sectorului 2 va deveni astfel singura primărie de sector din București care dispune de două asemenea adăposturi, cu un număr de locuri de 9 ori mai mare decât al celorlalte primării de sector din Bucureşti.

După cum se ştie, o femelă naşte de două ori pe an, în medie câte 4 pui odată, adică 8 pui pe an. Primăria Sectorului 2 castrează în medie 3000 de animale pe an, adică mai puţin de 24.000 de exemplare se nasc astfel pe an în sectorul 2. Dacă fiecare din cele 7 primării din Bucureşti ar respecta acest program, ar însemna că anual nu ar mai apărea pe străzile din Capitală aproximativ 168.000 de animale.