ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Primăria sectorului 3 a depus o plângere împotriva Sulfinei Barbu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primăria sectorului 3 a depus o plângere împotriva preşedintei Organizaţiei PDL sector 3, Sulfina Barbu, pe care o acuză de inducere în eroare a organelor judiciare.

05 nov. 2014, 10:18
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Primăria sectorului 3 a depus o plângere împotriva Sulfinei Barbu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Motivul plângerii îl constituie sesizarea formulată de Sulfina Barbu cu privire la faptul că de la Biroul Electoral al sectorului 3 au fost mutate buletine de vot în clădirea anexă a Liceului Tehnologic ‘Nicolae Teclu’, unde li s-ar fi aplicat ştampila ‘votat’, acestea fiind ulterior transportate la Şcoala nr. 82”, potrivit unui comunicat emis de primăria sectorului 3.

Buletinele de vot, ştampilele de control, ştampilele cu menţiunea ‘votat’ şi celelalte materiale necesare desfăşurării procesului electoral sunt preluate de prefect împreună cu preşedintele biroului electoral al municipiului Bucureşti, pe bază de proces-verbal şi se păstrează în încăperi speciale, încuiate şi sigilate, sub paza jandarmilor. Aceste materiale se distribuie prin intermediul primarilor, preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, pe bază de proces-verbal, cel mai târziu cu două zile înaintea alegerilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 370/ 2004 pentru alegerea şefului statului şi ale celorlalte acte normative ce reglementează procesul electoral.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Această sesizare mincinoasă afectează în mod grav reputaţia persoanelor implicate în procesul de votare, a membrilor Biroului Electoral al sectorului 3 şi a Primăriei sectorului 3, persoane care au ca atribuţii distribuirea către birourile electorale ale secţiilor de votare a buletinele de vot, ştampilelor de control, ştampilelor cu menţiunea ‘votat’ şi a celorlalte materiale necesare procesului electoral. Sesizarea depusă de Sulfina Barbu reprezintă un mijloc insidios prin care organele judiciare au fost determinate să efectueze investigaţii şi să desfăşoare proceduri de verificare a veridicităţii susţinerilor acesteia, ceea ce a presupus o risipă de timp, energie, personal şi resurse în instrumentarea unor fapte inexistente”, susţine Primăria sectorului 3.

Sulfina Barbu trebuia şi putea să cunoască prin intermediul reprezentantului ACL (PDL) în Biroul Electoral al sectorului 3 faptul că buletinele de vot a căror dispariţie a reclamat-o erau păzite la sediul acestui birou de Jandarmeria Română, fiind imposibilă sustragerea acestora, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 200 de sesizări privind neregulile din primul tur în DIASPORA, depuse la BEC