ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 200 de sesizări privind neregulile din primul tur în DIASPORA, depuse la BEC

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC a primit peste 200 de sesizări prin care români din străinătate cer mărirea numărului de secţii de votare din diaspora la turul 2 al prezidenţialelor şi reclamă atât lipsa de secţii în anumite localităţi cât şi nereguli în procesul de votare.

05 nov. 2014, 09:40
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 200 de sesizări privind neregulile din primul tur în DIASPORA, depuse la BEC

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. O alegătoare reclamă inexistenţa secţiilor de votare în Nova Scoţia (Canada), o alta se declară nemulţumită de faptul că nu există nicio secţie de votare la Consulatul României din Liverpool (Marea Britanie), scrie Mediafax. Alte sesizări se referă la absenţa unor secţii de votare din „Piazza Diaz, nr. 38, Formihosa, Mantova”, în Statul Connecticut, zona Hartford (SUA). Un petent cere înfiinţarea unei secţii de votare în Nantes (Franţa), iar altul în Spalding (Franţa).

Un alegător cere deschiderea unor secţii de votare suplimentare în Dublin (Irlanda), iar un altul în Bremen (Germania). Un cetăţean domiciliat în diaspora solicită suplimentarea materialelor necesare votării în Glen Cove (SUA) pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate au mai reclamat la BEC modul în care s-a desfăşurat procesul de votare la Consulatul României la New York, la secţia de votare din Stuttgart (Germania) şi la secţie din Viena (Austria).

CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: CCR dezbate miercuri 12 contestaţii

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Alţii şi-au declarat nemulţumirea privind organizarea votării în Londra (Marea Britanie) şi în Torino (Italia). O alegătoare din străinătate şi-a exprimat nemulţumirea referitor la organizarea procesului votării în Munchen (Germania) şi a solicitat remedierea situaţiei la turul al doilea. Un alt cetăţean a sesizat BEC că secţia de votare din Birmingam (Marea Britanie) a funcţionat cu trei din cei şase membri desemnaţi să facă parte din biroul electoral al secţiei de votare, iar altul că numărul ştampilelor şi al cabinelor de vot a fost insuficient pentru exercitarea dreptului de vot de către românii aflaţi în străinătate.

Alegătorii din străinătate au mai solicitat BEC ca declaraţiile pe propria răspundere să poată fi descărcate de pe internet şi tipărite de aceştia, ori ca respectivele documente să poată fi completate olograf.

CITEŞTE ŞI DECIZIE BEC în privinţa votului în Diaspora. Românii din STRĂINĂTATE pot descărcată online DECLARAŢIA

Unii dintre românii din străinătate au transmis BEC că sunt nemulţumiţi de faptul că votarea la secţiile de peste hotare nu a fost prelungită după ora 21.00 şi au cerut reorganizarea votării pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru fluidizarea votului.