Primăria Sectorului 6 a lansat campania „Votează în siguranţă!” şi a prezentat corturile tehnice pentru alegerile din 27 septembrie

Joi, 27 august, la Școala Gimnazială “Sfânta Treime”, din cartierul Militari, primarul Sectorului 6 al Municipiului București, Gabriel Mutu, a făcut prezentarea corturilor tehnice care vor fi amenajate la fiecare centru de votare de pe raza Sectorului 6.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 07:35

„În contextul pandemic actual, Primăria Sectorului 6 acționează proactiv pentru a asigura membrilor comunității noastre participarea în siguranță la scrutinul electoral din data de 27 septembrie 2020. Toți participanții vor primi măști, mănuși de unică folosință și dezinfectant în doze individuale, prin corturile tehnice amplasate în cele 45 de centre, unde sunt desfășurate 239 de secții de votare. Intenția noastră este ca cei care doresc să participle la scrutin să o poată face în condiții de siguranță maximă”, a spus primarul Gabriel Mutu.

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 6 din data de 18 august, a fost adoptată Hotărârea Nr. 12 cu privire la suplimentarea măsurilor generale de protecție pe care autoritatea publică locală Sector 6 le va implementa pe durata desfășurării scrutinului electoral din timpul pandemiei.

Potrivit documentului, în cadrul măsurilor organizatorice care vor fi luate pentru buna desfășurare a alegerilor locale din 27 septembrie 2020, Primăria Sectorului 6 va amenaja corturi tehnice la fiecare centru de votare de pe raza unității administrativ-teritoriale. Prin intermediul acestora, vor fi distribuite tuturor participanților la scrutinul electoral: măști de unică folosință, mănuși de unică folosință și substanțe dezinfectante, în doze individuale.

Inițiativa este una dintre măsurile de prevenție, bugetate din fonduri locale, care vor fi luate pentru buna desfășurare a alegerilor locale din 27 septembrie 2020, astfel încât membrii comunității să se simtă în siguranță atunci când vin să-și exprime opțiunea de vot.

Citeşte şi: Experţii şi Autoritatea Electorală Permanentă spun că identitatea la vot va fi greu de stabilit cu mască