Primarii din Snagov şi Jilava, reţinuţi pentru luare de mită

Primarii din Snagov şi Jilava au fost reţinuţi, miercuri dimineaţă, după audieri care au durat toată noaptea. Cei doi edili sunt acuzaţi de luare de mită într-un dosar privind schimburi ilegale de terenuri. În acelaşi caz este implicat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 06:43
Primarii din Snagov şi Jilava, reţinuţi pentru luare de mită

Audieri maraton, marţi noapte, la DNA. Primarii din Snagov şi Jilava au răspuns întrebărilor procurorilor, într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru luare de mită. Este vorba de schimburi ilegale de terenuri.

Cei doi au cerut mită de 1,6 milioane euro în total, pentru intabularea unor terenuri. Primarul din Jilava este acuzat că a cerut 500.000 de euro mită, iar edilul din Snagov este acuzat că a cerut 1,1 milioane euro mită.

Printre martori se află angajaţi ai primăriei Jilava, dar şi câteva persoane de la cadastru. Anchetatorii susţin că primarul din Snagov, Muşat Apostol, ar fi intervenit la edilul din Jilava, Aurel Mladin, în favoarea unui om de afaceri care vroia retrocedarea unor terenuri în această comună.

În acelaşi caz este implicat şi vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman. Acesta, împreună cu finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz şi doi notari publici, a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul care îi vizează pe primarii din Jilava şi Snagov, potrivit DNA.