Primarii vor şi ei PENSII SPECIALE, la fel ca parlamentarii

Publicat: Vineri, 26 Iunie 2015 17:54 // Actualizat: Vineri, 26 Iunie 2015 19:07 // Sursa: romaniatv.net

Primarii cer şi ei pensii speciale, după exemplul parlamentarilor. Aleşii locali spun că vor ca după două mandate să primească o indemnizaţie la pensie.

Liderii Asociaţiei Comunelor din România consideră că şi edilii ar trebui să beneficieze, la fel ca parlamentarii, de pensii speciale, întrucât sunt demnitari, potrivit România TV.

Citeşte şi: PENSII SPECIALE şi pentru angajaţii parlamentarilor. Proiectul, avizat de senatorii jurişti

Edilii nu au venit cu o propunere exactă, însă spun că pensiile lor ar trebui să se apropie de sumele pe care ar trebui să le primească parlamentarii.

"Am putea să facem un calcul. Nu mă gândesc să ajungem la 5.000 de lei, dar şi noi muncim cel puţin la fel de mult. Eu, pentru că sunt încadrat la categoria a II-a (comună cu 3.000 - 5.000 de locuitori) am 4.200 de lei. Cei care au 3.000 de locuitori, câştigă 2.500 de lei", a spus Dorinel Soare, vicepreşedinte al al Asociaţiei Comunelor din România.
 
Legislativul a aprobat, luna aceasta, cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.
 
Reprezentanţii PNL au susţinut respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea sa. Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.
 
Proiectul mai prevede că deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, aceasta urmând să fie în funţie de numărul de mandate.

 
Potrivit proiectului, de această indemnizaţie vor beneficia doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar, iar cei care au avut condamnări penale sunt excluşi de la această indemnizaţie.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 iun 20:55
...parlamentarilor. Aleşii spun că vor ca după două mandate să primească o indemnizaţie la pensie. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
26 iun 19:20
Votează email -1 email
...“împotrivă” şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/primarii-vor-si-ei-pensii-speciale-la-fel-ca-parlamentarii_229092.html#ixzz3eBZrNV7O ...
26 iun 18:41
...speciale, după exemplul parlamentarilor. Aleşii spun că vor ca după două mandate să primească o indemnizaţie la pensie. Citește mai departe…

...
26 iun 18:06
Votează email 0 email
...Aleşii spun că vor ca după două mandate să primească o indemnizaţie la pensie. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
26 iun 18:01
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.7354
RON
19 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H