Primarul Brăilei anunţă că toate maşinile sau căruţele din care se aruncă gunoaie pe domeniul public vor fi confiscate, fără posibilitatea de a fi recuperate

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, anunţă că va dispune ca toate maşinile sau căruţele din care vor fi aruncate cantităţi mari de gunoaie pe domeniul public să fie confiscate, fără posibilitatea de a fi recuperate de proprietari, precizând că măsura este legală.

17 feb. 2021, 12:18
Primarul Brăilei anunţă că toate maşinile sau căruţele din care se aruncă gunoaie pe domeniul public vor fi confiscate, fără posibilitatea de a fi recuperate

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a anunţat, miercuri, pe contul său de Facebook, că toate vehiculele, maşini sau atelaje care vor fi surprinse că descarcă gunoi pe domeniul public, pe străzi ori pe câmp, vor fi confiscate, iar proprietarii nu le vor putea recupera. Maşinile vor fi vândute, iar veniturile vor intra la bugetul naţional, în timp ce căruţele vor fi distruse.

Dragomir a susţinut că totul este conform legii, iar măsura vine ca o ultimă soluţie pentru a-i descuraja pe cei care aruncă mormane de gunoaie pe câmpuri ori pe străzi, scrie News.ro.

 

„Ani de zile, toţi primarii din România s-au confruntat cu deşeurile aruncate haotic prin zonele limitrofe ale municipiilor sau chiar ale comunelor. Din punctul meu de vedere, nu a funcţionat nici amenda şi nici educaţia la aceşti oameni şi atunci trebuie luate măsuri cât mai radicale. Anul trecut spre sfârşit au apărut normele de aplicare ale unei legi şi prin această prevedere legislativă nouă, putem lua măsuri cât mai drastice.

Primarul Brăilei anunţă cum îi va prinde pe infractori

Eu sunt ferm convins că după ce vor fi confiscate primele 10- 20 de căruţe şi autoturisme sau autovehicule, cei care au făcut un obicei din aruncarea gunoiului pe drumurile publice vor înceta cu această practică, deoarce chiar dacă unii dintre ei privesc într-un mod hilar amenda, din momentul în care vor rămâne fără mijlocul de transport se vor opri din aceste practici. Până la urmă, este trist că am ajuns în această situaţie, dar trebuie în anumite momente să luăm măsuri foarte dure pentru descurajarea celor care aruncă gunoiul pe domeniul public”, a declarat, pentru News.ro, primarul Brăilei.

Pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoi în cantităţi mari pe domeniul public, municipalitatea brăileană va instala anul acesta peste 200 de camere de supraveghere.

„Avem deja aprobate în buget încă de anul trecut, s-a terminat şi licitaţia şi în primăvara acestui an va începe montarea camerelor în municipiu. Noi mai avem 280 de camere şi urmează să mai montăm aproximativ 220”, a mai declarat Dragomir.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a precizat că măsura anunţată îi vizează doar pe cei care aruncă mari cantităţi de deşeuri pe spaţiul public.

Citeşte şi: Accident grav provocat de fiul viceprimarului din Arad. A fost solicitat elicopterul SMURD